Junior Kenay De Moyer wint in Frankrijk

Junior Kenay De Moyer wint in Frankrijk

De competitie voor nieuwelingen, junioren en beloften ligt al sinds eind oktober volledig stil in ons land. Ook door hun Belgisch kampioenschap ging een streep. In het buitenland kan koersen nog wel en dat deed ook Kenay De Moyer, met succes.

Er stonden oorspronkelijk vier Belgische junioren op de startlijst van de Troyes Cyclocross, maar uiteindelijk verscheen alleen Kenay De Moyer aan de start in Frankrijk. Van op de eerste rij mengde de man van Tormans-Balen BC zich meteen in de debatten.

Met nog twee ronden te gaan ontdeed De Moyer zich van zijn enige Franse metgezel Louis Sparfel. Voor de eerstejaarsjunior was het de eerste wedstijd sinds Ruddervoorde. Eerder dit seizoen pikte hij ook al enkele veldritten mee in Tsjechië.

Treudler (Zwi) won in Hittnau

Ook in Zwitserland konden de junioren aan de slag, in de slotmanche van de EKZ CrossTour. Pavel Jindřich lag lang in polepositie om op de besneeuwde omloop in Hittnau aan de haal te gaan met de overwinning. In de finale zag de Tsjech echter Finn Treudler nog voorbijsnellen. In die laatste manche van de EKZ CrossTour werd de Nederlander Bailey Groenendaal vierde.

1. Finn Treudler (Zwi)
2. Pavel Jindrich (Tsj)
3. Niks Aebersold (Zwi) - eindwinnaar bij de U19
4. Bailey Groenendaal (Ned)
5. Matyas Fiala (Tsj)

Vind uitslag en eindklassement slotmanche EKZ CrossTour klik

Foto credits Lea Decourtet/Troyes Cyclocross International - tekst: Toelen
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!