Luke Verburg stampt in één week team uit de grond

Luke Verburg stampt in één week team uit de grond

Een nieuw jaar, een nieuw hoofdstuk in de wielercarrière van Luke Verburg. De Nederlandse belofte stampte in één week tijd een eigen team uit de grond. Vanaf 1 januari 2021 zal hij tijdens zijn veldrit- en mountainbikewedstrijden uitkomen voor het 2moso Cycling Team.

Verburg werd op jonge leeftijd opgepikt door Jurgen Mettepenningen. In de kleuren van zijn opleidingsploeg kroonde de Nederlander zich tot kampioen bij de nieuwelingen. Een contract bij Pauwels Sauzen-Bingoal tot eind 2023 zorgde voor de nodige zekerheid tot dat plots werd verbroken.

Net voor de start van de Koppenbergcross werd de jongeman uit Schiedam ingelicht. “Dat nieuws kwam zeer hard aan”, blikt Verburg terug. “Ik had op dat moment enkel de veldrit in Gieten gereden. Bovendien was er weinig negatiefs over mijn zomer te zeggen met een vierde plek op het Nederlands kampioenschap mountainbike en streetrace.”

Eén week

De 19-jarige veldrijder bleef niet bij de pakken zitten. “Ik moest even bekomen, maar ben snel aan de slag gegaan om mijn toekomst op de fiets te verzekeren”, ging de tweedejaarsbelofte verder. “Naast veldrijder ben ik werkzaam bij 2moso. Zij zijn distributeur van verschillende bekende wielermerken zoals Wahoo. Toen ik daar vertelde dat de samenwerking met mijn huidige ploeg stopte, kwam meteen het idee op tafel om een éénmansteam op te richten.”

Vanaf dan ging het snel. “Marketingmanager Tim Timmers heeft meteen zijn tanden in het verhaal gezet. Binnen de drie dagen verzamelde hij voldoende partners om het team daadwerkelijk te kunnen oprichten.”

Tijdens de wereldbeker in Hulst is Verburg voor het eerst te zien in de kleuren van het 2moso Cycling Team. “Ik ben ongelofelijk dankbaar voor de kans die ik krijg. Hopelijk kan ik snel enkele mooie resultaten neerzetten in mijn nieuw truitje. Het Nederlands kampioenschap voor beloften is één van mijn doelen dit jaar. Het is natuurlijk afwachten of dat kan doorgaan.”

Luke Verburg credit M Roggen.jpg (1.05 MB)

Luke Verburg zal voor het 2moso Cycling Team veldrijden met mountainbiken combineren. Op de weg gaat hij aan de slag voor zijn oude club Westland Wil Vooruit.

Tekst: Toelen - Fotocredits Mercedes Roggen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!