Wout van Aert wint in eigen gouw - Herentals Crosst

Wout van Aert wint in eigen gouw - Herentals Crosst

Wout van Aert heeft -op een drietal km van waar hij woont- de eerste editie van Herentals Crosst gewonnen. Mathieu van der Poel en Michael Vanthourenhout werden respectievelijk tweede en derde. Eli Iserbyt blijft leider in de X²OBadkamers Trofee. (fotocredits TFoto)

HER_7399 Herentals heren podium.jpg (352 KB)

Mathieu van der Poel en Wout van Aert doken in de nieuwe veldrit Herentals Crosst als eerste het veld in en namen, samen met Michael Vanthourenhout, al in de eerste ronde voorsprong op de rest. Van Aert was de enige die de materiaalpost binnenreed en verloor zo enkele seconden op de wereldkampioen, die de volgende ronde alleen doorkwam. Vanthourenhout passeerde als derde. De posities vooraan bleven enkele rondes gelijk, tot Van der Poel lek reed en Van Aert tot en voorbij hem reed en kon soleren naar de zege in zijn eigen Herentals. 

"Ik startte met een te lage bandendruk.', vertelde Wout van Aert voor team Jumbo-Visma. "Dat was ook een reden waarom ik iedere keer een beetje op achterstand kwam. Ik kwam terug tot Mathieu en toen ik een gat sloeg, had ik door dat hij een lekke band had. Daarna pakte ik direct een halve minuut en die heb ik altijd vast kunnen houden. De onderlinge strijd kwam vandaag niet tot een climax, maar het wederzijdse respect is groot", aldus de Sportman van het Jaar 2020.

 

 







Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!