Herentals Crosst is een thuiswedstrijd voor Sanne Cant

Herentals Crosst is een thuiswedstrijd voor Sanne Cant

De eindejaarsperiode brengt dit jaar een nieuwkomer in het veldritcircuit: Herentals Crosst, de vierde manche van de X²O Badkamers Trofee. Belgisch kampioene Sanne Cant vindt in haar achtertuin een mooi en pittig parcours terug. "Het is een wedstrijd waar veel potentieel in zit.", zegt de Belgische kampioene veldrijden

Herentals neemt dit jaar de plaats in van de Azencross in Loenhout, waar de cross in de huidige omstandigheden niet kon plaatsvinden. Erwin Vervecken stippelde op het Sport Vlaanderen-domein in Herentals een parcours in twee delen uit: een snelle en technische lus door het bos in het begin, gevolgd door een dubbele beklimming van de Skiberg.

Veel potentieel - skiberg

Sanne Cant ging het parcours in haar achtertuin verkennen en zag dat het goed was. "Ik woon op een dikke vijf kilometer van de omloop en passeer er minstens één keer per week met de fiets", vertelt de drievoudige wereldkampioene. "De trainingen met de nationale ploeg vinden er plaats en af en toe trek ik er in m'n eentje naartoe. Het is een mooi parcours, dat veel potentieel heeft."

De technische passage door het bos vindt Cant een pluspunt. "Het is prachtig om door de Kempense bossen te rijden, maar in wedstrijden kom je zo'n passages niet meer vaak tegen. Vroeger had je een gelijkaardige zone in Kalmthout en ook in Merskplas had je er dit jaar eentje. In andere crossen duik je vaak een wei of een veld in. Als je tijdens de week vaak door het bos rijdt, dan is het ook wel eens plezant om dat in een wedstrijd te kunnen doen. Al zullen die stroken er door de regenval van de laatste dagen wel zwaar bij liggen."

Na de passage door het bos gaat het via de hoger gelegen atletiekpiste richting de Skiberg. De helling zal tweemaal beklommen worden: eenmaal al fietsend, eenmaal al lopend. Cant: "Die berg zit meestal in mijn trainingen verwerkt. Hij is niet superlang - in 30 seconden ben je boven - maar wel heel lastig. De opeenvolging van klimmetjes zal zeker in de kleren kruipen. Bovendien wordt het op dit parcours heel moeilijk om voorbij te steken. Zeker na de regenval van de laatste dagen verwacht ik me aan een van de zwaarste crossen van het seizoen."

Sanne mist de fans

Na een moeilijk seizoensbegin komt Cant de laatste weken terug aan de oppervlakte. Vorige week werd ze nog vierde in de Soudal Scheldecross in Antwerpen en zesde in Gavere. "De laatste weken gaat het inderdaad wat beter. Ook mijn prestatie in Namen (12de) was zeker niet slecht op een parcours dat mij iets minder ligt. Ik hoop de komende dagen op hetzelfde stramien te kunnen doorgaan."

Dat Cant woensdag op vijf kilometer van haar nieuwe woonplaats in actie komt, is een extra motivatie voor de Belgische kampioene. "Na Lille beschouw ik het als mijn nieuwe thuiscross. Daarom is het tien keer zo jammer dat er nog altijd geen publiek is toegelaten. Die afwezigheid van de fans begint steeds meer door te wegen. Ze worden echt gemist. Vroeger dacht ik dat ik niet zo bezig was met het publiek, maar ik besef nu dat ik er heel veel motivatie uithaal. Zeker in deze periode van het jaar is het contrast heel groot.", klinkt het

Info Herentals Crosst klik hier


Fotocredit TFoto - tekstbron: Golazo

 

 bricolage.jpg (30 KB)

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!