Happy Dog Cat

Onzekere toekomst voor Zwitserse EKZ CrossTour

Onzekere toekomst voor Zwitserse EKZ CrossTour

"De toekomst van de Zwitserse klassementscross EKZ CrossTour is onzeker", meldt organisator Christian Rocha. EKZ, sponsor sinds vele jaren, verlengt zijn contract niet en dat heeft zijn invloed op meer dan de helft van de Zwitserse topwedstrijden cyclocross.

"We zijn EKZ enorm dankbaar voor zijn grote inzet gedurende 10 jaar in de Zwitserse wielersport. Zonder hen zou het veldrijden niet zo'n opmars hebben gekend in Zwitserland.", zegt organisator Christian Rocha. De samenwerking startte in 2011 met de Süpercross Baden en resulteerde 3 jaar later in de EKZ CrossTour.

EKZ Cross.jpg (225 KB)

Dat het mooie partnerschap in deze periode van Covid-19 ten einde komt, noemt Rocha "allesbehalve optimaal". "De sport - en eventindustrie is één van de meest getroffen sectoren".

Product met heel veel mogelijkheden

Het zoeken naar nieuwe partners verloopt moeizaam. Maar Rocha is ervan overtuigd: “De CrossTour is een geweldig product, met enorm veel mogelijkheden. De CrossTour combineert populaire, jonge en competitieve sport, biedt aantrekkelijke publieksevenementen en veel media-aandacht, tijdens de koude winterdagen ...."

"Dankzij de Urban Cyclorcross en de Bernese Gravel Ride & Race heeft de EKZ CrossTour de voorbije jaren ook extra platforms gecreëerd die interessante samenwerkingen mogelijk maken. Daarnaast is onze doelgroep zo breed gedragen dat we voor vrijwel iedere sponsor een passend pakket kunnen bieden”, promoot de organisator het opzet. Er werd bijvoorbeeld in deze crisisperiode ook een stap gezet om de wedstrijden van Bern en Baden live te brengen.

Podest Frauen Elite Bern.JPG (589 KB)

Rocha, de oprichter van de CrossTour, is duidelijk: “Tijd is van essentieel belang. Voor de voortzetting van de hele reeks hebben we dringend toezeggingen nodig van partners die zich willen profileren en voortbouwen op de fundamenten van de afgelopen tien jaar. Als er eind maart geen nieuwe partnerschappen worden gesloten, is dat het einde van de CrossTour. ", luidt het, met de nodige onzekerheid.

 

Fotocredits en bron: EKZ Cross Tour -  Steffen Müssiggang
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!