Wout van Aert kijkt uit naar de strijd in het veld

Wout van Aert kijkt uit naar de strijd in het veld

Wout van Aert heeft een bijzonder knap wegseizoen achter de rug en stoomt zich klaar voor het veldrijden. Op 28 november 2020 zal hij in Kortrijk het veld induiken. De drievoudige wereldkampioen veldrijden kijkt in 't bijzonder uit naar het BK en WK ...

In een interview voor Red Bull blikt Wout van Aert even terug op zijn wegseizoen. De week met winst in de Strade Bianche en Milaan San Remo blijven hem het meeste bij. Dieptepunten waren er niet meteen maar op het WK en in de Ronde van Vlaanderen net naast de zege grijpen, had hij natuurlijk liever anders gezien. Pas achteraf heeft Van Aert beseft hoe straf ook zijn prestatie in de Tour de France was. "Ik had nooit durven te dromen dat dat binnen mijn mogelijkheden zou liggen. Daar ben ik heel trots op.", klinkt het over de 3de plaats in de laatste bergrit, tussen de favorieten. Uiteraard zijn de overwinningen in de Tour speciaal, en om niet te vergeten.

Strijd in het veld

De finale in de Ronde van Vlaanderen 2020, het duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel, is nu al wielergeschiedenis. De volgende kamp tussen de twee kampioenen zal in het veld plaatsvinden.

"Ja, ik kijk er zeker naar uit om het in het veld op te nemen tegen Mathieu. Ik denk dat het daar zeker niet makkelijker is voor mij, iedereen kent ook Mathieu zijn behendigheid op de fiets... Zelfs als ik heel goede benen heb, is het nog altijd moeilijk om in zijn buurt te komen. Maar dat wil niet zeggen dat ik mij gewonnen geef! Ik heb mij de laatste jaren te weinig kunnen laten zien in de cross door omstandigheden, blessures of gewoon een mindere vorm. Maar het blijft het doel om op m'n best te zijn in de cross. Dit jaar kom ik heel goed uit het wegseizoen en is er eigenlijk niets dat erop wijst dat het minder zou gaan in het veld. Ik hoop naar mijn oude niveau toe te groeien en in januari vooral met de kampioenschappen op m'n best te zijn, om terug met Mathieu en de andere crossers te strijd aan te gaan.", laat Wout van Aert optekenen.

BK en WK zijn voortaan de grote doelen

In vergelijking met andere jaren is de voorbereiding op het veldritseizoen nu vrij kort voor Wout van Aert, die nu vooral zal toewerken richting de kampioenschappen. "De enige echte grote doelen die ik heb zijn het BK en het WK. In de toekomst zal dat normaal ook niet meer veranderen. Als ik ergens aan de start sta, ga ik altijd voor de winst, uiteraard. Als ik nu dus ergens naartoe werk, zal dat het BK en het WK zijn. En dit jaar een WK in eigen land, dat spreekt altijd tot de verbeelding....", luidt het. Van Aert hoopt vanaf de kerstperiode op zijn best te zijn.


Lees het volledige interview klik hier

Fotocredit TFoto - bron: Red Bull


Info Urban Cross Kortrijk klik hier

G2020_6368 Banner Veldritkrant 728x90px.png (44 KB)


Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!