Axelle Bellaert stopt met competitief veldrijden

Axelle Bellaert stopt met competitief veldrijden

Axelle Bellaert heeft beslist om te stoppen met competitief veldrijden. Dat laat de Belgische beloftenkampioene van 2019 weten in een lange brief op haar sociale media.

"Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen de fiets en de competitie. Dit was zeker geen makkelijke beslissing maar soms moet je doen waar je je goed bij voelt. Na 10 mooie jaren is het tijd om de fiets aan de haak te hangen.", leidt Axelle Bellaert haar schrijven in.

't Was op ...

"Mijn lichaam was op. Mentaal en fysiek. De zin naar het fietsen was stilletjes aan het weggaan. En ik kreeg meer en meer het gevoel dat het van moeten was. Ik begon ook te beseffen dat in deze sport heel veel tijd kruipt. En het veel energie vraagt. Maar ook natuurlijk een dure sport. Ik kon het niet meer opbrengen om elke dag te trainen en elk weekend van 's ochtends tot 's avonds weg te zijn. Ik ben ook niet iemand die in de top 15 kan geraken. En dan moet je beginnen denken wat je echt wilt."

Mooie en mindere momenten

"Ik heb enorm mooie vriendschappen opgebouwd, met dank aan deze mooie sport. Ik heb heel veel plezier gehad, maar natuurlijk ook wat mindere momenten.", klinkt het en Axelle richt zich ook tot de andere rensters. "Dames die nu nog altijd plezier hebben en genieten van deze sport! Ik wens jullie het beste toe. Mensen zullen nog veel negatieve commentaren uitdelen. Dames, laat die artikels en reacties links liggen. Het is niet simpel, dat weet ik ook, maar jammer genoeg zijn er veel mensen die niet weten wat jullie er voor moeten doen en nog steeds doen!"

Dankwoordjes

BKK_8235 Axelle Bellaert BK 2019.jpg (221 KB)

"Ik wil ook de teams bedanken die mij een kans gegeven hebben om mij te laten groeien. Ik kreeg bij het team van Geert Wellens heel veel mooie kansen en ik kreeg ook een tweede familie. Ik wil de dames van Vondelmolen bedanken en zeker en vast de entourage erachter! Ook mijn laatste team van Eddy, bedankt voor jullie vertrouwen! Ook een dikke dikke merci aan alle renners en rensters voor de sfeer en gezelligheid!

Ik zal jullie allemaal missen. Maar zodra het kan, kom ik iedereen vooruit roepen in het veld.

Ik heb de afgelopen maanden veel ups and down gehad. Zowel mentaal en fysiek, maar ondertussen heb ik mijn weg terug gevonden. Met dank aan mijn vriendinnen / vrienden en vooral aan mama & papa. Bedankt Rudi Van de Sompel voor al die jaren mijn trainer te zijn! Zonder jou was die mooie driekleur niet echt gelukt! Ook Lander merci voor de jaren training in de sporthoeve en Marcel Van Belleghem aan de beste masseur van de hele wereld! Dikke merci voor de goeie massages en vooral een luisterend oor te zijn en voor de goeie babbels!", aldus de vele dankwoorden van de 23-jarige West-Vlaamse jongedame.


Dansen

"En ik heb zeker ook niet stilgezeten afgelopen maanden. Ik ben blijven sporten. En ondertussen mijn oude sport terug bovengehaald. Dansen, iets waar ik mij kan in laten gaan. Iets wat mij terug gelukkig maakt!

"Het is tijd om andere dromen na te jagen en om een andere weg in te slaan!", luidt het bij Axelle Bellaert, die nog veel meer had kunnen schrijven en afsluit met veel liefs voor iedereen.

Fotocredits TFoto - bron: facebook Axelle Bellaert

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!