Velofollies 2023

Quinten Hermans als schaduwfavoriet op 't EK

Quinten Hermans als schaduwfavoriet op 't EK

Eli Iserbyt en Toon Aerts worden zowat overal de topfavorieten genoemd voor de Europese veldrittitel bij elite heren ... en Lars van der Haar is in goede doen. Maar ook Quinten Hermans heeft op korte tijd getoond dat hij er kan staan en mag als schaduwfavoriet gezien worden.

Op zondag 8 november 2020 staat om 13u30 het EK veldrijden 2020 voor elite heren op het tv-programma. Op basis van de zeges en podiumplaatsen, tot dusver dit veldritseizoen, worden Toon Aerts en Eli Iserbyt naar voor geschoven als titelkandidaten. De West-Vlaming wordt bij sommige nog net iets meer als topfavoriet gezien omdat hij met overmacht de Koppenbergcross won het voorbije weekend en de superprestigewedstrijd in Ruddervoorde de week daarvoor. Ook Lars van der Haar is de voorbije weken goed bezig en zal in eigen land misschien nog net iets meer kunnen. En de Belgische kampioen veldrijden, Laurens Sweeck, vindt in Rosmalen een parcours dat hem ook wel moet liggen. En wat kan Michael Vanthourenhout, ...

Vertrouwen getankt

Maar wie misschien vergeten wordt, is Quinten Hermans, die, na zijn val in de Dauphiné de voorbije zomer, pas terug in het veld kon aantreden in Gieten en de voorbije maand op zoek ging naar het goed gevoel (lees, kijk en luister oa hier).
In de Koppenbergcross finishte Hermans verdienstelijk als vierde. Dan ben je goed bezig ...

"Ik behoor niet tot de topfavorieten voor de Europese titel, maar je weet maar nooit…", laat Quinten optekenen voor het Tormans CX Team van Bart Wellens. "Het parcours is vrij technisch, waardoor een twijfelmoment in de groep ervoor kan zorgen dat je snel een voorsprong kan opbouwen. Ik voel me goed en heb in de Koppenbergcross vertrouwen getankt. Ik kijk ernaar uit! ", aldus Hermans.

Fotocredit TFoto

Uitslagen EK veldrijden 2020 op zaterdag 7 november klik hier

Info zondag 8 november 2020 klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

December 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!