Presentatie X²O badkamers Trofee

Presentatie X²O badkamers Trofee

Vandaag werd op een uiterst coronaveilige manier - online meeting - de X²O badkamers Trofee 2020-2021 voorgesteld.

Op zaterdag 31 oktober 2020 staat de Koppenbergcross op de veldritkalender, als opener van de X²O Badkamers Trofee, de 34ste editie van de trofee veldrijden. 

Het regelmatigheidscriterium heeft niet alleen een nieuwe naamsponsor maar zal dit veldritseizoen doorgaan met een cross in Herentals in de plaats van Loenhout. En naast Mathieu van der Poel, zal ook Wout Van Aert 4 keer aan de start staan. De organisatie heeft ook goed nieuws wat betreft het prijzengeld > idem als in een normaal jaar. 

Herentals vervangt Loenhout

De Azencross in Loenhout valt dit seizoen eenmalig weg. Gezien de specifieke aard van het parcours, dat grotendeels in een dichtbevolkte dorpskern ligt en uitermate moeilijk af te sluiten is, is het niet realistisch er nu een cross te organiseren. “We hebben samen met de gemeente nog geprobeerd een alternatieve locatie te vinden binnen Wuustwezel, maar dat bleek niet mogelijk”, zegt Christophe Impens van organisator Golazo sports.

“We zijn dan snel op zoek gegaan naar een goed alternatief in de provincie Antwerpen”, vervolgt Impens. “In onze zoektocht naar een afgesloten terrein waar je volledig coronaproof een mooie cross kan organiseren, kwam Erwin Vervecken, onze coördinator cyclocross, al snel bij het Sport Vlaanderen-domein in zijn woonplaats Herentals uit. De oude skiheuvel op het domein biedt heel wat mogelijkheden. We gingen meteen met het stadsbestuur van de Stad Herentals rond de tafel zitten en zijn erg blij dat het bereid is ons te helpen.”

In Herentals zal op woensdag 23 december gecrosst worden, daar waar Loenhout op dinsdag 29 december zou plaatsgevonden hebben. Verder keert de Scheldecross in Antwerpen terug na een jaartje afwezigheid omwille van het BK. Alle andere crossen zijn dezelfde gebleven en zijn opnieuw een mix van monumenten in de cross en klassiekers-in-wording. In totaal dus acht wedstrijden, van de Koppenbergcross op 31 oktober tot en met de Brussels Universities Cross op 14 februari.

Sponsors maken volwaardig prijzengeld mogelijk

De Trofee veldrijden kan vanaf dit seizoen rekenen op een nieuwe naamsponsor: X²O Badkamers. Anja Vandendriessche, Marketing Director bij X²O Badkamers over de keuze voor het veldrijden: “Net op dit vreemde en moeilijke moment willen wij ons als financieel gezond bedrijf mee inzetten om de sporthonger te helpen stillen. De spanning en ontlading bij sport werkt altijd verbindend, ook al zitten we thuis voor de buis. Net zoals we onze klanten méér badkamer willen geven, willen we de fans nu ook méér beleving en warmte geven. De link tussen cross, vuil worden en een goeie douche of een warm bad, maakt deze samenwerking nog kleurrijker."

“We zijn X²O Badkamers bijzonder dankbaar voor de inspanningen die ze leveren en de hele fijne manier van samenwerken”, pikt Christophe Impens in. “Ook onze andere partners wil ik toch graag even bedanken. Sommigen van hen gaan al lang mee en blijven ons ook trouw in deze moeilijke periode. We zijn blij om ook een aantal nieuwe partners te mogen verwelkomen. We betrekken onze partners ook zo goed mogelijk bij het sportieve. Soudal zet maximaal in op de vrouwen, die zullen strijden om de Soudal Ladies Trophy. Trimetal richt zich op de jeugd en we doopten het beloftenklassement om in de Trimetal Rookies Trophy.”

“We beseffen dat zeker ook van de renners dit jaar extra inspanningen worden gevraagd. We zijn dan ook echt fier te mogen zeggen dat we dankzij onze sponsors erin geslaagd zijn om als enige klassement het prijzengeld van vorig jaar aan te houden! De eindwinnaars bij de mannen en de vrouwen krijgen zelfs nog wat meer: hen wacht 30.000 euro op Valentijnsdag. In totaal bedraagt de prijzenpot van het eindklassement 145.600 euro”, aldus Impens.

Overal de top aan de start - Wout van Aert en Mathieu van der Poel 4 keer

"De allerbeste cyclocrossers van het moment zullen aan de start verschijnen van de X2O Badkamers Trofee, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.", klinkt het.

Wout Van Aert is zijn winterplanning nog aan het afronden, maar zou in elk geval in vier manches van Trofee starten, evenzo Mathieu van der Poel. Kortrijk wordt de eerste cross van Van Aert, voor Mathieu van der Poel is dat de Scheldecross. Daarna zullen de tenoren alvast de degens kunnen kruisen in Herentals, Baal en Hamme. 

Bij de vrouwen zal in zowat elke Soudal Ladies Trophy de brede top aan de start komen. Denk maar aan de sterke Nederlandse armada met Annemarie Worst, Lucinda Brand, Yara Kastelijn en uiteraard ook wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado, de eindwinnares van vorig jaar. Maar ook Sanne Cant, zesvoudig winnares van het eindklassement en drievoudig wereldkampioene, tekent present.

Bij de beloften is Thibau Nys een blikvanger. Hij zal in principe elke manche rijden en mikt op de eindzege in de Trimetal Rookies Trophy.

Alle wedstrijden van de X²O Badkamers Trofee worden tot nader order met gesloten deuren georganiseerd, dus zonder publiek. Wel live op één/Sporza. Daarnaast zullen ook Eurosport Nederland en Frankrijk én Global Cycling Network (GCN) de acht wedstrijden live brengen.

Aangenaam moment

De organisatie is er van overtuigd dat door de juiste protocollen na te leven, de veldritten op een coronaveilige manier kunnen plaatsvinden. Christophe Impens van organisator Golazo ziet het ook als een positief maatschappelijk gegeven. "We kunnen een aantal honderdduizenden mensen in deze toch sombere tijden een aangenaam moment bieden, even de gedachten verzetten, door hen naar het veldrijden op tv te laten kijken", klinkt het.

Net als voorgaande jaren is het een klassement op tijd:

Het reglement klik hier


Programma

kalender trofee.png (30 KB)


Bron en credits afbeelding : persbericht Golazo
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!