AGB 24/24
Isolteam - nieuws

Operatieve ingreep noodzakelijk voor Maud Kaptheijns

Operatieve ingreep noodzakelijk voor Maud Kaptheijns

Maud Kaptheijns kan niet op het niveau fietsen dat we van haar gewend waren en de oorzaak daarvan is een slechte doorbloeding van de liesslagader. Een operatieve ingreep moet nu het probleem verhelpen.

Terwijl Maud Kaptheijns toch in de top 10 van de uitslag zou moeten terug te vinden zijn, is dat dit veldritseizoen nog geen enkele keer gelukt. Door problemen met de rechterliesslagader rijdt de Nederlandse blijkbaar al lange tijd op halve kracht rond en het kan enkel verholpen worden via een operatieve ingreep.

"Er zitten drie knikjes in mijn rechterliesslagader en dat euvel zorgt al bij de start voor problemen", legt Maud uit op de teamwebsite. "Ik verlies er tot veertig procent van mijn krachten door. Vooral op zware omlopen heb ik er ontzettend veel last van. Dan rijd ik ook echt met extreme pijn rond. Alsof ik met een slapend been fiets."

Door de slechte doorbloeding stapelt de verzuring zich op, wat de pijn kan verklaren, en verloopt het herstel bijzonder traag.

Een operatieve ingreep dringt zich op voor Maud "Op 11 november heb ik opnieuw een afspraak bij dokter Schep in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Daar wordt een nieuwe MRI-scan genomen en aan de hand daarvan wordt een datum voor de ingreep vastgelegd. Al hangt het uiteraard ook van de situatie rond Covid-19 af. Maar wat mij betreft, mag het zo snel mogelijk."

Ze mag in afwachting dan wel nog crossen maar plezant is dat natuurlijk niet voor haar "Ik twijfel momenteel of ik zaterdag wel zou starten in de Koppenbergcross.", klinkt het.

In verleden werden onder andere ook Vincent Baestaens en Joris Nieuwenhuis aan de liesslagader geopereerd. Pauline Ferrand-Prévot was een hele poos op de sukkel en werd tot tweemaal toe geopereerd voor een gelijkaardig euvel (lees hier)

Fotocredit TFoto - bron reactie: team Pauwels Sauzen-Bingoal

 
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30