In 2021 damesteam Jumbo-Visma - met Marianne Vos

In 2021 damesteam Jumbo-Visma - met Marianne Vos

Team Jumbo-Visma maakte officieel bekend dat het start in 2021 met een eigen vrouwenwielerploeg. "Daarmee zet Team Jumbo-Visma, dat onder andere beschikt over een World Tour-formatie en een Development Team, de volgende stap in de ontwikkeling van de ploeg.", klinkt het

Teammanager Richard Plugge had blijkbaar al langere tijd de ambitie om een vrouwenteam te starten. "De tijd is inmiddels rijp om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het is fantastisch om middels een eigen vrouwenploeg een grote bijdrage te gaan leveren aan het nationale en internationale vrouwenwielrennen. Met de komst van dit vrouwenteam maken we Team Jumbo-Visma compleet, waarbij we talentherkenning, talentontwikkeling en topsport op het hoogste niveau omarmen. Daarnaast is het fantastisch dat we hiermee ook jonge meiden op termijn perspectief kunnen bieden binnen ons Academy-model", aldus Plugge.

De ploeg komt onder leiding te staan van Esra Tromp, voormalig teammanager van Parkhotel Valkenburg, dat zich mee engageert. Naast Tromp gaat Team Jumbo-Visma samenwerken met Marco Postma, voormalig coach bij onder andere Cycling Academy Gelderland en de KNWU, en de Belgische Lieselot Decroix, ex-profwielrenster en bewegingswetenschapper. Zij gaan beiden aan de slag als race coach. Voormalig profwielrenster Marieke van Wanroij, ook afkomstig van Parkhotel Valkenburg, neemt de rol van performance coach op zich.

Team Jumbo-Visma Women gaat in 2021 onder een continentale licentie van start, aangezien de regelgeving van de UCI een nieuwe ploeg niet toestaat direct tot de Women's World Tour toe te treden. Maar er is vertrouwen dat er een mooi programma zal kunnen afgewerkt worden.

Marianne Vos als uithangbord

De ploeg zal bestaan uit de volgende twaalf rensters: Marianne Vos (NED), Jip van den Bos (NED), Riejanne Markus (NED), Anouska Koster (NED), Nancy van der Burg (NED), Romy Kasper (GER), Aafke Soet (NED), Teuntje Beekhuis (NED), Julie van de Velde (BEL), Pernille Mathiesen (DEN), Karlijn Swinkels (NED) en Anna Henderson (GBR).

Meervoudig wereldkampioene Marianne Vos is een van de uithangborden van het nieuwe team. "Ik ben trots dat ik vanaf volgend jaar onderdeel ben van Team Jumbo-Visma. De visie en ambitie van de ploeg spreken mij aan. Ik kijk ernaar uit om samen van start te gaan."

Archieffoto credit Veldritkrant - bron: team Jumbo-Visma

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!