De Ronde van Vlaanderen anno 2020

De Ronde van Vlaanderen anno 2020

Iedereen heeft er dit jaar langer op moeten wachten, maar zondag 18 oktober 2020 staat de Ronde van Vlaanderen met stip op de kalender. Jaar na jaar komen 's werelds beste renners voor dé Vlaamse klassieker aan de start.

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2019, Alberto Bettiol, tekent ook dit jaar present, samen met o.a. Sep Vanmarcke van het team Education First. Voor een tweede opeenvolgende zege zal de Italiaan nog steviger uit de hoek mogen komen.

De concurrentie komt er alvast, zoals steeds, van Deceuninck-Quick-Step, voor de gelegenheid omgedoopt tot Elegant-Quick.Step, dat wereldkampioen Alaphilippe met een sterke selectie in steun naar de start in Antwerpen stuurt met o.a. Yves Lampaert, Florian Sénéchal, Zdenek Stybar en Kasper Asgreen, vorig jaar nog tweede.

Bij Lotto Soudal is het uitkijken naar Tim Wellens en John Degenkolb, afgelopen weekend nog 6e in Gent-Wevelgem. En als liefhebber van het veldrijden kijk je uiteraard ook uit naar Florian Vermeersch, die het zeer goed doet op de weg.

NAM_9687 Florian Vermeersch.jpg (316 KB)archieffoto credit TFoto

Meer Belgisch geweld komt er uit de hoeken van AG2R La Mondiale, waar Naesen de ploeg aanstuurt. En uiteraard van Jumbo-Visma, met Wout van Aert, als absolute kopman én een topfavoriet voor de zege.

IMG_4146 Wout in Gullegem 2020.jpg (407 KB)

Daarnaast is het uitkijken naar Tiesj Benoot, die bij Team Sunweb onder ander de voormalige beloftenwereldkampioen veldrijden, Joris Nieuwenhuis, in steun krijgt zondag. Maar ook naar Jasper Stuyven die bij Trek-Segafredo aan de zijde van Mads Pedersen koerst, de winnaar van Gent-Wevelgem en zeer goed op dreef.

Mathieu credit Willy mvdp.jpg (151 KB)Fotocredit Willy

Bij Alpecin-Fenix kan Belgisch kampioen De Bondt één van de topfavorieten, zijn kopman Van der Poel, aan de zege helpen. Colbrelli en Teuns zullen dan weer de krachten bundelen bij Bahrain – McLaren en komen zondag ook Trentin (Team CCC) en Küng (Groupama – FDJ), beide sterk in Gent-Wevelgem, opnieuw tegen. Kwiatkowski (Ineos Grenadiers) kon, ondanks een mindere prestatie in Gent-Wevelgem, sterke resultaten voorleggen en zal zondag tuk zijn om een gooi naar de zege te doen in Vlaanderens Mooiste.

Ook ex-winnaars Kristoff (2015) en Terpstra staan zondag aan de start ...

De (voorlopige) deelnemerslijst klik hier
Kijk en luister: Vooruitblik Mathieu van der Poel op de Ronde van Vlaanderen 2020 klik hier

Kijk thuis naar de Ronde van Vlaanderen, op tv !!


Fotocredit Veldritkrant - bron: Flanders Classics

Meer info Ronde van Vlaanderen klik hier




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!