Mathieu van der Poel rijdt alvast 6 crossen van Golazo

Mathieu van der Poel rijdt alvast 6 crossen van Golazo

Golazo, organisator van de Trofee Veldrijden, heeft wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel weten te strikken voor de vier crossen in december en januari, de maanden waarin de wereldkampioen actief zal zijn in het veld deze winter. Van der Poel rijdt ook nog twee andere crossen die Golazo organiseert in die periode.

Mathieu van der Poel rijdt deze winter vier manches uit de Trofee Veldrijden. Starten doet hij op de Scheldecross in Antwerpen, op 12 december (de derde manche van het seizoen). Hij pikt ook de drie daaropvolgende wedstrijden uit het regelmatigheidscriterium mee: de Azencross in Loenhout (29/12), de GP Sven Nys in Baal (1/1) en de Flandriencross in Hamme (23/01). De vier overige manches van de Trofee Veldrijden vallen buiten de periode waarin Mathieu van der Poel deze winter crosst.

Tussendoor verschijnt Mathieu van der Poel ook op de Wereldbekerwedstrijd in Namen (20/12) en de Ethias Cross in Bredene (30/12), twee andere crossen die Golazo - naast de volledige Trofee Veldrijden - organiseert.

Organisator Christophe Impens is dan ook erg tevreden met de plannen van de wereldkampioen: "Mathieu rijdt maar twee maanden in het veld, dus we zijn erg blij dat we hem in zes van onze crossen aan de start krijgen. Zelfs als we alle crossen achter gesloten deuren moeten organiseren – zoals het er voorlopig helaas nog steeds uit ziet – betekent de aanwezigheid van Mathieu een flinke meerwaarde voor het spektakel, in dit geval voor de tv-kijker. We doen er alles aan om alle acht manches van de Trofee Veldrijden te kunnen laten doorgaan, het is fijn dat een topper als Mathieu dat dan ook weet te appreciëren."

Mathieu van der Poel kijkt al uit naar het veld: "Ik ben in de eerste plaats blij dat deze wedstrijden doorgaan ondanks de huidige situatie. Mijn veldritseizoen begint zo ook vorm te krijgen. Ik wil in de maanden december en januari zoveel mogelijk crossen. Dit zijn zes mooie crossen, allemaal vaste waardes op de kalender die in het verleden altijd voor spektakel hebben gezorgd. Uiteraard blijft het niet bij deze zes, binnenkort zullen we nog extra wedstrijden bekendmaken. Hoe dan ook kijk ik er naar uit om deze winter weer het beste van mezelf te geven.", aldus de wereldkampioen veldrijden

De zes 'Golazo'-crossen op het programma van Mathieu van der Poel deze winter:

12/12 Scheldecross Antwerpen (Trofee Veldrijden)
20/12 UCI World Cup Namur
29/12 Azencross Loenhout (Trofee Veldrijden)
30/12 Ethias Cross Bredene
01/01 GP Sven Nys Baal (Trofee Veldrijden)
23/01 Flandriencross Hamme (Trofee Veldrijden)

Fotocredit TFoto - Bron: Golazo
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!