Het voorbije weekend, op zaterdag 3 oktober 2020, stond een eerste editie van BeMC marathon-La Roche op het programma voor de mountainbikers, tevens het Belgisch kampioenschap MTB marathon (XCM). Joyce Vanderbeken en Timo Kielich pakten de tricolore bij de elite in La Roche-en-Ardenne.

Elke categorie kreeg in totaal 85,8 km onder de wielen geschoven. Meer info over het parcours vind je hier

Hiernavolgend een uitgebreid videoverslag - credits beeldmateriaal Motomediateam

Volledige uitslag klik

Ook in Tsjechië was er de voorbije dagen bekend volk uit het veldrijden aan het werk op de mountainbike. Daar stond in Nové Mesto een dubbel programma van de World Cup MTB XCO op de agenda. Tom Pidcock won beide wedstrijden bij U23/beloften heren. Ceylin del Carmen Alvarado werd 2de in de eerste wedstrijd en won de tweede, op zaterdag, bij U23/beloften dames. Na een derde stek in de eerste wedstrijd XCO, snelde Pauline Ferrand-Prévot, regerend wereldkampioene in de discipline, op zondag naar de zege bij elite dames. Evie Richards won de voorbije dagen beide 'short circuits' in Tsjechië en in de cross country Olympic respectievelijk 8ste en 6de.