Happy Dog Cat

BinckBank Tour gaat door, niet over Nederlandse wegen

BinckBank Tour gaat door, niet over Nederlandse wegen

Deze coronatijden zorgen voor uitzonderlijke (of niet ?) lastminute beslissingen en aanpassingen:

Dinsdagavond, iets na 22u, heeft de organisatie van de BinckBank Tour vernomen dat de drie Nederlandse gemeenten, waar de BinckBank Tour deze week zou starten of finishen, gezamenlijk beslist hebben om geen wielerwedstrijd op hun grondgebied toe te laten. Die beslissing volgt op de bijkomende en strengere maatregelen die maandagavond in Nederland zijn afgekondigd.

Nochtans had de BinckBank Tour al vol ingezet op een editie die quasi zonder publiek zou plaatsvinden. Start- en aankomstzones waren volledig publieksvrij gemaakt, dat toonde de rit van dinsdag ook duidelijk aan. Wielerfans werd ook aangeraden de ritten via televisie te volgen en niet langs het parcours post te vatten, de organisatie had daar tal van extra middelen en mensen voor ingezet.

Het besluit is helaas duidelijk en dus zal er op woensdag geen tijdrit kunnen gereden worden in Vlissingen. Het is binnen het beperkte tijdsbestek onmogelijk om daar nog een alternatief voor uit te werken (incl. de nodige vergunningen), dus wordt woensdag noodgedwongen een rustdag.

Donderdag zal er niet gestart worden in Philippine en vrijdag kunnen we niet naar Nederlands Limburg rijden en er finishen in Sittard-Geleen, maar daar worden snel alternatieven voor uitgewerkt. De BinckBank Tour gaat dus voor alle duidelijkheid door t.e.m. zaterdag met, na de rustdag van woensdag, ritten op donderdag, vrijdag en zaterdag de slotrit van Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Geraardsbergen.

Dinsdag 29 september: Blankenberge>Ardooie 151,7 km - gewonnen door Jasper Philipsen
Woensdag 30 september: Individuele tijdrit Vlissingen 11 km - rustdag
Donderdag 1 oktober: Philippine(Ned)>Aalter 165,7 km - alternatieve startplaats = Aalter
Update:
etappe Aalter-Aalter onder de vorm van 7 lokale ronden (ipv voorziene 3), meldt de organisatie

Vrijdag 2 oktober: Riemst>Sittard-Geleen (Ned) 195,4 km - alternatief = tijdrit
Update: geen rit in lijn op vrijdag maar een tijdrit van 8,14 km in Riemst - met beklimming van de Slingerberg 

Zaterdag 3 oktober: Ottignies>Louvain-La-Neuve 185 km

Gert Van Goolen van organisator Golazo: “We zijn natuurlijk zeer teleurgesteld dat dit besluit is genomen, zeker gezien het late tijdstip. Wielerwedstrijden worden vooral beleefd aan de start en de aankomst en die zijn in deze BinckBank Tour publieksvrij gemaakt, zoals ook intussen in Nederland expliciet gevraagd wordt. We zijn er van overtuigd dat we een veilige en verantwoorde oplossing gevonden hebben om een goede BinckBank Tour te organiseren, maar helaas heeft dat geen gehoor gevonden.”            bron: persbericht organisatie Golazo


Openingsetappe Blankenberge-Ardooie op 29 september 2020

Er was een massale valpartij richting de meet maar er werd toch gesprint, weliswaar met een kleiner peloton ...


1. Jasper Philipsen - 1ste leider in GC
2. Mads Pedersen
3. Pascal Ackermann

9. Mathieu van der Poel (5de in GC, dankzij gesprokkelde boni-sec)
10. Tim Merlier

volledige uitslag rit 1 klik hier

We geven hierbij nog het resterende wegprogramma voor september en oktober mee van Merlier en Van der Poel. De twee Alpecin-Fenixrenners hebben na de Binck Bank Tour in oktober elk 4 wedstrijden op de agenda staan. Paris-Roubaix staat er bij beide op. Na bovenstaand bericht en gegeven, is het maar de vraag of de Amstel Gold Race, (Nederland), die Van der Poel vorig jaar won, zal (mogen) doorgaan.

Update: annulatie Amstel Gold Race !

wegprogramma.jpg (29 KB)

Fotocredit Veldritkrant
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!