De editie Cyclocross Gullegem 2021 komt er

De editie Cyclocross Gullegem 2021 komt er

De organisatie van de Cyclocross Gullegem besliste alles-op-alles te zetten voor een vierde editie op 2 januari 2021. Uit veiligheidsoverwegingen viel de keuze op een cyclocross zonder publiek. Opnieuw een ferme uitdaging voor de jonge organisatie.

Het zijn onzekere tijden. Ook in de sportwereld stuurt het coronavirus de plannen aardig in de war. Zal een wedstrijd mogelijk zijn? Met hoeveel publiek? Welke maatregelen zullen er gelden? Het is koffiedik kijken ..

Tijdig klare wijn schenken
 
Afgelopen maanden werkte de organisatie van de Cyclocross Gullegem diverse scenario’s uit. In deze bleven er verschillende onzekere parameters aanwezig en ze hebben in de West-Vlaamse koersgemeente de ambitie om tijdig klare wijn te schenken. Dat is noodzakelijk voor de betrokken overheden, veiligheidsdiensten, renners, sponsors en vrijwilligers. Door nu reeds de kaart van een editie zonder publiek te trekken kiest de organisatie voor de ‘zekere’ kaart.
 
“Koers is een feest! Van onze cyclocross een echt volksfeest maken, is de ambitie.', luidt het in Gullegem. 'Voor deze 4de editie zal een volksfeest er evenwel niet in zitten. Ook voor ons, als organisatie, moesten we de knop omdraaien. Maar zo zijn we alvast zo goed als zeker dat de volgende editie er komt en dat we de positieve evolutie van de afgelopen jaren kunnen aanhouden,” aldus de organisatie van de Hexia Cyclocross.
 
Wel jeugd en G-sporters 

“In tegenstelling tot andere organisaties die reeds beslisten tot een editie zonder publiek laten wij wel de jeugdwedstrijden en de wedstrijd voor personen met een handicap op het programma staan. Een zeer bewuste keuze om ook in deze moeilijke periode ons maatschappelijk engagement te handhaven. Never waste a good crisis. Het is een kans om ons opnieuw van onze origineelste kans te laten zien,” klinkt het tot slot optimistisch bij de organisatie.

Uiteraard blijft de organisatie de evoluties en maatregelen van nabij opvolgen. Zo is een aanpassing van het scenario nog steeds mogelijk.

Update 15 dec 2020: "Met spijt in het hart geen wedstrijden voor de jeugd, ook niet voor de G-sporters", klinkt het. Het mag momenteel niet van overheidswege ...
 

Fotocredits Veldritkrant


Podium elite heren editie 2020
Gullegem 2020 podium heren.jpg (379 KB)
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!