Alaphilippe goud - Van Aert zilver - Hirschi brons

Alaphilippe goud - Van Aert zilver - Hirschi brons

Julian Alaphilippe heeft in het Italiaanse Imola de regenboogtrui in het wegwielrennen bij de profs veroverd. Wout van Aert pakte, na deze in de tijdrit, een tweede zilveren medaille in de WK-wegrit. Een andere smaakmaker uit de Tour de France 2020, de Zwitser Marc Hirschi, won het brons

Met uitzondering van een lange vlucht, was het wachten tot 60 km van het einde op het WK wegwielrennen 2020 om koers te zien. Het tempo ging de hoogte in, er werd gepoogd om weg te geraken, ... en het kaf werd van het koren gescheiden. De beslissing viel in de slotronde, op de laatste steile klim, de Cima Gallisterna ... Julian Alaphilippe zette zijn slotoffensief in en niemand geraakte nog tot op zijn wiel. De Fransman had niet eens een halve minuut voorsprong op het groepje achtervolgers, met daarin toch sterke renners -Michal Kwiatkowski, Jakob Fuglsang, Marc Hirschi, Primoz Roglic én Wout van Aert-, maar wist toch te soleren richting een verdiende regenboogtrui.

Wout van Aert won overtuigend de sprint voor het zilver en Marc Hirschi mocht het podium vervolledigen voor het brons.

Een sterke Julian Alaphilippe gooide dus roet in het eten van het teamwork van de Belgen in de wegrit op het WK 2020. “Ik hoef mezelf en de ploeg niets te verwijten. We hebben gereden zoals we hadden gewild. Toen Alaphilippe demarreerde, kon ik niet mee. Hij was de sterkste. Dat liet hij op de klim zien. Primoz heeft in de achtervolging zijn beste beentje voor gezet, maar we zaten allemaal op de limiet. Deze tweede plaats is pijnlijk. Net als vrijdag was er eentje beter dan ik. Ik had de ploeg graag meer gegeven dan deze zilveren medaille.”, aldus een teleurgestelde Wout van Aert, die toch met twee zilveren medailles terugkeert van het WK wegwielrennen in Imola.

Fotocredit Veldritkrant




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!