Wout van Aert pakt zilver op het WK tijdrijden

Wout van Aert pakt zilver op het WK tijdrijden

Wout van Aert heeft in het Italiaanse Imola de zilveren medaille gepakt op het wereldkampioenschap individueel tijdrijden. Het goud is voor een Italiaan, Filippo Ganna.

Wout van Aert reed een dijk van een Ronde van Frankrijk en nam niet deel aan het Belgisch kampioenschap wegwielrennen, dat een paar dagen na de Tour plaatsvond. De Kempenaar was immers geselecteerd voor zowel de tijd- als de wegrit van het WK in Imola en in aanloop daarnaartoe nog eens een BK rijden kon wel eens een inspanning te veel zijn.

Dé WK-tijdrit

In het Italiaanse Imola had Wout halfweg de WK-tijdrit niet dé besttijd maar hij reed een sterk tweede deel en zette deze wel neer op de meet, en mocht dus naar de hotseat. Na hem startten nog enkele favorieten, zoals Rohan Dennis en Tom Dumoulin, maar zij zouden niet beter doen. De Italiaan Filippo Ganna was echter wel sneller dan de drievoudige wereldkampioen veldrijden, 26 seconden, en is dus de nieuwe wereldkampioen. De Zwitser Stefan Kung was goed voor brons.

Van Aert hoopte uiteraard op de gouden medaille “Ik vertrok goed en had een prima ritme, maar vlak voor het einde van het eerste deel begon ik wat stroever te draaien. De wind stond daar tegen, waardoor ik mijn ritme niet vast kon houden. In het tweede deel draaiden mijn benen weer beter. Uiteindelijk reed ik hier gewoon een heel goede tijdrit, maar ik stuitte op een sterke Ganna.”, aldus een eerlijke Wout van Aert

Fotocredit Team Jumbo-Visma

Enkele foto's credits UCI facebook




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!