Happy Dog Cat

Thibau Nys: 'Verwacht geen mirakels'

Thibau Nys: 'Verwacht geen mirakels'

Thibau Nys staat vandaag, zaterdag 26 september 2020, aan de start van de Rapencross. De beloften rijden samen met de elite heren en dus kan de Telenet Baloise Lion in Lokeren testen hoever hij al staat ten opzichte van de oudere mannen.

Na een bijzonder succesvol seizoen als laatstejaars junior startte het veldritseizoen 2020-2021 voor Thibau Nys met een UCI C1-wedstrijd van de EKZ CrossTour in het Zwitserse Baden, waar hij bij elite heren 13de werd en zonder lekke band wellicht een stuk dichter was geëindigd. In de Cyclocross Vorselaar, een B-cross, vorig weekend pakte Nys een 2de plaats, achter winnaar Niels Vandeputte, ook nog belofte. In de Rapencross krijgt Thibau alvast een kans om zich eens te meten als belofte met een pak meer profs, met in het bijzonder de brede Belgische top van het veldrijden.

"De goesting is bijzonder groot", laat Thibau optekenen voor de organisatoren. "Alsof het een eerste schooIdag is. Ik kijk er zo hard naar uit om eindelijk tegen de toppers te mogen crossen. Ik ben pas belofte, maar in de Ethias Crossen rijden die samen met de eliterenners. Vandaar dat ik nu al de kans krijg om op dit niveau mee te doen. En nee, ik vind dat helemaal niet erg. Maar verwacht geen mirakels: ik sprokkelde nog maar vier UCI-punten, wat concreet betekent dat ik helemaal achterin het veld van start moet. Dat betekent ongetwijfeld een lange achtervolgingsrace. En de krachten die je in de beginfase verspeelt om snel te willen opschuiven, bekoop je ongetwijfeld in de finale.", klinkt het nuchter.

Stiekem hopen 

"Maar het is nu ook niet dat ik zonder ambitie van start ga, hé. Stiekem hoop ik om, zeker op parcoursen die me goed liggen, zo snel mogelijk mee te doen voor de top tien. Maar het is maar de vraag of dat in Lokeren al kan lukken. Hoe dan ook zal ik mijn uiterste best doen om een mooi resultaat neer te zetten. Ik heb er in elk geval alles aan gedaan om conditioneel in orde te zijn.", luidt het bij de nog altijd maar 17-jarige jongeman.

Een nieuwe start

Vader Nys gaf bij de teampresentatie (zie hier) al mee dat hij denkt dat het voor zijn zoon het moeilijkste jaar zal zijn "Als we spreken van resultaten", zegt Sven. "Vooral omdat 50 % of misschien meer van zijn wedstrijden zal hij bij de elite moeten afwerken, door het feit dat er weinig beloftenwedstrijden zijn. Zeker, door het virus zullen er nog wat wegvallen. Maar het is ook een bevrijding dat je natuurlijk niet moet winnen. ", aldus vader Nys. Ook Thibau stelt het zich voor als terug van nul starten en staat open om te luisteren naar bijvoorbeeld zijn teamgenoten, de oudere jongens, ... om bij te leren.

Fotocredit Telenet Baloise Lions

Info Rapencross klik hier

 


Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!