Ineos Grenadiers bevestigen komst van Tom Pidcock

Ineos Grenadiers bevestigen komst van Tom Pidcock

Het team Ineos Grenadiers heeft de komst bevestigd van Tom Pidcock. De talentvolle Brit zal vanaf 1 maart 2021 de kleuren van het WorldTourteam verdedigen.

Dat Tom Pidcock een absoluut fietstalent is, hoeft geen betoog. De Brit behoort in zowat alle wielerdisciplines tot de top in zijn leeftijdscategorie. En dat is ook Sir Dave Brailsford van het team Ineos Grenadiers niet ontgaan. "We zijn getuige van een nieuwe trend, waarbij we jonge talentvolle renners zien opduiken met een bredere, multidisciplinaire achtergrond. Tom is daar een voorbeeld van. Hij streed mee op het hoogste niveau in verschillende disciplines, heeft een geweldig goede controle over zijn fiets, het is een natuurtalent en een winnaar. Nu zal hij een Ineos Grenadier worden en het zal een stimulans voor het hele team zijn om een talent als Tom verder te zien groeien.", aldus Brailsford.

Tom Pidcock heeft net de 'Baby Giro' achter de rug, de Italiaanse rittenkoers voor beloften die hij won, en is op het WK wegwielrennen één van de speerpunten voor het Britse team . "Ik ben zeer blij en trots te kunnen tekenen bij de Ineos Grenadiers.", laat Pidcock optekenen. "Zoals zo veel Britse renners van mijn generatie, hoopte ik ooit te kunnen koersen bij dit team, voor mij, het beste ter wereld. Ik wil gewoon blijven koersen, leren en groeien als renner, en dat te kunnen doen in dit team is geweldig. Ik voel me klaar voor de WorldTour (nvdr wegwielrennen) maar wil ook nog in de andere wielerdisciplines aantreden, met de steun van dit team achter mij.", aldus de 21-jarige Brit Tom Pidcock, de vice-wereldkampioen veldrijden 2020.

Fotocredit Veldritkrant - bron reacties: Team Ineos Grenadiers

Ter info: Ineos Grenadiers is het vroegere Team Sky, met renners als Bernal, Thomas, Froome, ...




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!