Laurens Sweeck mee tot diep in finale op BK wegwielrennen

Laurens Sweeck mee tot diep in finale op BK wegwielrennen

Met de eerste cyclocross op het programma komend weekend kwam het BK wegwielrennen niet meteen op het juiste moment voor een veldrijder maar zelfs een insectenbeet op de tong weerhield Laurens Sweeck niet om tot diep in de finale mee in de aanval te rijden.

Op het BK wegwielrennen op dinsdag 22 september vormde zich met nog ongeveer 140 km op de teller een kopgroep van 20 man, waaruit de uiteindelijke winnaar zou komen. Ook Pauwels Sauzen-Bingoal was vooraan vertegenwoordigd, met Eli Iserbyt en Laurens Sweeck. De Belgische kampioen veldrijden hield stand tot vrij diep in de finale en finishte als 18de. Iserbyt moest de rol lossen op een drietal ronden van het einde.

Heel even gedacht aan de dubbel

“Of ik eraan gedacht heb of ik de dubbel kon doen en ook Belgisch kampioen op de weg kon worden? Heel even maar”, liet Laurens naderhand met de glimlach optekenen. “Ik was realistisch genoeg om te beseffen dat die kans niet groot was. Vooral die afstand is er voor ons zo dicht bij het veldritseizoen eigenlijk een beetje te veel aan. Daar hebben we de laatste tijd in onze trainingen zeker niet de nadruk op gelegd. In de voorbereiding op de cross heb ik vorige week alle bostrainingen meegedaan, en dat was zeker niet de makkelijkste weg naar dit BK.”

De Belgische kampioen veldrijden moest ook even langs bij de arts op de motor, na een insectenbeet op .... de tong. Sweeck kon zijn weg voortzetten en moest uiteindelijk pas halfweg de laatste ronde de tenoren laten wegrijden.
“De voorlaatste ronde kreeg ik het al eens lastig op de Tiegemberg, maar toen kon ik me nog ‘herzetten’. Maar de laatste keer Tiegem was er te veel aan.”, klinkt het, maar met de vorm zit precies alles snor “Slecht zal die zeker niet zijn. Ook de Antwerp Port Epic was al goed.”, aldus Laurens Sweeck.

De Belgische kampioenentrui wegwielrennen blijft bij Team Alpecin-Fenix. Dries De Bondt neemt de tricolore over van Tim Merlier. Pieter Serry en Iljo Keisse flankeerden op het podium.

Fotocredit Willy - bron reactie: Team Pauwels Sauzen-Bingoal

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!