Van Aert nog 3de na declassering Sagan in etappe 11

Van Aert nog 3de na declassering Sagan in etappe 11

Wout van Aert spurtte voor de zege in etappe 11 van de Tour maar kreeg kort voor de meet een kwak van Sagan en strandde op plek 4. De Slovaak werd gedeclasseerd voor zijn foute beweging, waardoor Wout plek drie kreeg toegekend.

In de etappe Châtelaillon-Plage naar Poitiers reed Wout van Aert met Team Jumbo-Visma de hele dag attent in de buurt van gele truidrager Roglic, om de kopman goed vooraan te houden richting het slot. Van Aert sprintte finaal toch mee voor de zege, ging van vroeg aan en werd uiteindelijk in de laatste meters geremonteerd, maar ... kreeg een kwak van Peter Sagan en werd vierde ...

“Ik zat iets te ver, maar er was nog genoeg ruimte op rechts,” aldus Van Aert. “Mijn enige kans was om de sprint vroeg aan te gaan, anders zat ik zeker ingesloten. Het was van te ver om van een perfecte sprint te spreken. Nochtans was ik er nog steeds heel dichtbij. Toen Sagan mij een duw gaf en eigenlijk opzijbeukte, schrok ik daar zo van dat ik mijn momentum kwijt was. Ik schrok daar heel hard van. Ik denk dat ik had kunnen winnen, maar nu ging ik van te ver aan en door die duw verloor ik nóg wat snelheid. Ik had een goede sprint in de benen, maar de positionering lukte niet perfect. Een sprint van dik driehonderd meter, licht bergop met tegenwind is te veel van het goede als je te ver aangaat.”

Trainingskamp Alicante-4 Wout aangepast.jpg (394 KB)Fotocredit Team Jumbo-Visma

De zege was voor Caleb Ewan, zijn 2de in deze Tour, groene truidrager Sam Bennett werd tweede en Wout van Aert dus derde. Sagan werd verwezen naar plekje 85 en verliest kostbare punten in de strijd voor het groen.

Wout van Aert krijgt een geldboete wegens ongepast gedrag, omdat hij zijn middelvinger opstak richting Peter Sagan meteen na de meet. 

Fotocredit ASO-Thomas Maheux / bron reactie team Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!