Valpartij fnuikt sprint Tim Merlier in Tirreno-Adriatico

Valpartij fnuikt sprint Tim Merlier in Tirreno-Adriatico

Tim Merlier heeft niet kunnen sprinten voor de zege in de openingsetappe van Tirreno-Adriatico (7-14 sept). De Belgische kampioen kwam mee ten val richting het slot en likt nu zijn wonden ...

Vandaag, maandag 7 september 2020, stond de openingsetappe van Tirreno-Adriatico 2020 op het programma, Lido di Camaiore > Lido di Camaiore 133 km.

De wedstrijd draaide uit op een pelotonspurt maar deze werd ontsierd door een grote valpartij op een paar km van de meet. In de val betrokken, Tim Merlier, die er min of meer redelijk ok uit komt en morgen opnieuw van start kan.

"In het begin was ik eigenlijk niet zo goed, de eerste 100 km voelde ik mij niet echt goed.", legt Merlier uit in een reactie na de wedstrijd. "De benen gaven een heel raar gevoel. Maar daarna was 't dan beter. Ik denk ook omdat de ploegmaats zeiden dat ze vrij rap gereden hadden bergop. En ik denk dat ik daardoor mentaal wel een duwke in de rug gekregen heb ook. En daarna voelde ik mij eigenlijk heel goed. Ik denk dat we ook ne goede trein aan 't opbouwen waren, richting de laatste km. Ja, en dan gebeurt er (nvdr valpartij) ...ja, wordt er iemand uit evenwicht gebracht. Met alle gevolgen van dien. Ik word uiteindelijk van de fiets gerukt, doordat we met elkaars stuur in elkaar haken, denk ik. Eigenlijk geen idee hoe dat 't gebeurd is ... Maar al bij al mag ik niet klagen . Want ik heb eigenlijk niet zo heel veel, buiten schaafwonden. Maar natuurlijk ... valt dat nu nog wat mee door de adrenaline van de koers en ik denk dat 't straks en morgen zeker goe stijf zal zijn ... helaas. Maar goed, als 't morgen sprint is, ga ik, als ik niet te stijf ben en aanvaardbaar kan fietsen, zal ik mij me er morgen terug tussengooien.", aldus een moedige Belgische kampioen.


Pascal Ackermann pakte de zege, voor Fernando Gaviria en Magnus Cort Nielsen. Mathieu van der Poel kwam niet ten val maar werd er wel door gehinderd en kon ook niet voluit meesprinten.

Uitslag etappe 1 klik hier

Morgen wacht de renners een rit van 201 km Camaiore-Follonica

Tirenno Adriatico 2020 profiel etappe 2.jpg (158 KB)


Fotocredit en bron reactie: Team Alpecin-Fenix




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!