Velofollies 2024

2 x Agter de Berg Cyclocross Hechtel

2 x Agter de Berg Cyclocross Hechtel

Dit seizoen niet één, maar twee edities van de Agter de Berg Cyclocross in Hechtel-Eksel. De organisatie kreeg groen licht voor het weekend van 17 en 18 oktober 2020. ”Zo geven we de veldrijders een extra kans om te sporten.”, klinkt het

Covid-19 hakt in op de wereld. Heel veel evenementen en ook veldritten werden daardoor geschrapt. “Zo kwamen er heel veel datums vrij”, vertelde organisator Brecht Toelen van de Agter de Berg Cyclocross. “We hebben de koe bij de horens gevat en hebben een extra tweedaagse op poten gezet. Dit voor alle categorieën, dankzij onze trouwe sponsor Garage Special. Zaterdag miniemen en aspiranten en zondag van nieuwelingen tot elite zonder contract. ”

Meer - PK

De provinciale kampioenschappen voor nieuwelingen, elite 3, beloften en elite 2 verhuizen ook naar dit weekend. Maar dat is niet alles. “Door een beslissing van de Vlaamse Veldritcommisie kunnen nog meer renners aan de slag”, klonk Toelen tevreden. “De eerstejaars en tweedejaars worden opgesplitst en ook de beloften krijgen een aparte wedstrijd.”

Extra maatregelen

Geen publiek, drie begeleiders per renner die zich vooraf moeten registeren, speciale materiaalpost…

Materiaalpost - Met vak voor elke renner.png (209 KB)

de organisatie nam vergaande maatregelen. “We hebben heel hard gewerkt aan een plan waardoor het voor 99% veilig kan. Grote dank aan de gemeente Hechtel-Eksel die ons de kans en het vertrouwen geeft om dit te doen.”

“We zijn strenger dan we eigenlijk moeten, maar zo zijn we zeker dat alles kan doorgaan én veilig is. Stel de regels verstrengen tegen midden oktober, dan moeten wij niet meer halsoverkop anticiperen. Krijgen we een plotse piek, dan zijn ook uiteraard onze handen en voeten gebonden. Voorlopig ziet alles er echter goed uit, als iedereen de regels volgt.”

Editie 2 - 13 en 14 februari 2021

En de wedstrijden in februari? “Die blijven voorlopig op de kalender. Als in oktober alles vlot loopt én de pandemie blijft onder controle, komt er een tweede editie aan het einde van dit veldritseizoen”, aldus Toelen.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!