Wout van Aert besliste finaal om niet te sprinten

Wout van Aert besliste finaal om niet te sprinten

Het regende valpartijen in de openingsetappe van de Tour 2020. Wout van Aert nam, met de schrik er wat in, de verstandige beslissing om finaal niet mee te sprinten voor de zege op de Promenade des Anglais

De slechte weersomstandigheden in de omgeving van Nice zorgden voor spekgladde wegen en het regende valpartijen in de openingsetappe van de Tour de France 2020. Op initiatief van Tony Martin van Team Jumbo-Visma neutraliseerde het peloton een gevaarlijk deel van de koers.

Ook Wout van Aert kwam ten val, zonder erg. “Gelukkig bleven Tom (nvdr Dumoulin) en Primoz (nvdr Roglic) uit de problemen. We zaten heel de wedstrijd goed vooraan. Verder was het op sommige delen van het parcours echt gekkenwerk. Het was spekglad en er zijn heel veel renners gevallen. Op een gegeven moment ontstond er wat solidariteit in het peloton en hebben we het wat rustiger aan gedaan. De zet van Tony om het peloton tot kalmte te manen was in mijn ogen een meer dan terechte.”

Wout werd richting het slot dan wel naar voor geloodst door Tony Martin maar mengde zich in de laatste rechte lijn op de Promenade des Anglais niet meer in de debatten. “Ik was uiteindelijk te bang om te sprinten. Daarom heb ik me er niet tussen gegooid.", aldus Wout van Aert

De Noor Alexander Kristoff toonde zich de snelste van het pak, gevolgd door wereldkampioen Mads Pedersen en Cees Bol op drie. Van Aert reed als 35ste over de meet.

Philippe Gilbert kwam ook ten val, reed de wedstrijd uit, maar nader onderzoek toonde aan dat hij dat met gebroken knieschijf deed => exit Tour de France 2020 en wellicht einde seizoen. 

Op dag 2 staat de renners een zware etappe te wachten Nice Haut Pays - Nice 186 km.

TDF 2020 etappe 2 profiel.jpg (145 KB)

Fotocredits ASO-Pauline Ballet / bron reactie: team Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!