Quinten Hermans heeft een dubbele spierscheur in de onderarm

Quinten Hermans heeft een dubbele spierscheur in de onderarm

Quinten Hermans heeft een dubbele spierscheur in de onderarm en is daardoor voor onbepaalde tijd buiten strijd

Tijdens de openingsrit in het Critérium du Dauphiné kwam Quinten Hermans ten val in een afdaling en moest de wedstrijd verlaten. De Kempenaar staat nog steeds aan de kant "Door een hematoom werd slechts enkele dagen later een dubbele spierscheur in de onderarm ontdekt, waardoor Hermans voor onbepaalde duur buiten strijd is.", laat zijn team Circus-Wanty Gobert weten. "Na een eerste operatie om de hematoom operatief te verwijderen, werd hij deze vrijdagnacht op spoed opgenomen met een infectie. Een nieuwe operatie staat hem deze zaterdag te wachten."

"Door de zwelling van mijn onderarm duurde het enkele dagen vooraleer de spierscheuren vastgesteld werden.", legt Quinten uit. "De hematoom werd operatief verwijderd, nu moet ik geduld hebben tot de spieren weer aan elkaar groeien. Helaas merk ik negen dagen na de operatie nog geen snel herstel, en de dokters weten ook niet hoe lang ik buiten strijd zal zijn. Het zal nog even duren vooraleer ik mijn arm weer kan strekken. Dit betekent dat ik mijn training moet beperken tot krachttraining bij de kinesist, loopsessies en rollentraining. Ik wacht ongeduldig op de dag dat ik weer buiten kan fietsen!", aldus Quinten Hermans.

De ziekenboeg

De ziekenboeg is trouwens goed gevuld bij Circus-Wanty Gobert-Tormans. Maurits Lammertink herstelt van zijn sleutelbeenbreuk na een val tijdens de verkenning van de Strade Bianche. Fabien Doubey en Boy van Poppel kwamen ten val in de Bretagne Classic. Geen breuken maar beide zijn geraakt aan de ribben. Doubey heeft ook last van de elleboog.

Xandro Meurisse was dan weer betrokken in de valpartij op het EK wegwielrennen in Plouay. "Vooral aan de onderrug heb ik veel last en daarnaast moeten de schaafwonden en de zwellingen aan mijn linker elleboog en heup nog genezen", luidt het bij de West-Vlaming.

En dan is er nog Yoann Offredo, die op de sukkel is na een operatie aan de enkel tijdens het tussenseizoen en het einde van het seizoen zal missen.

We wensen ze allen een spoedig herstel.

Fotocredit Veldritkrant

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!