Shirin van Anrooij stagiaire bij damesploeg Trek-Segafredo

Shirin van Anrooij stagiaire bij damesploeg Trek-Segafredo

Shirin van Anrooij is voor de rest van het seizoen 2020 stagiaire bij de damesploeg van Trek-Segafredo

Door Shirin van Anrooij toe te voegen als stagiaire aan het elite damesteam van Trek-Segafredo voor de rest van het seizoen 2020 bieden ze het aanstormend talent de kans om in deze ongewone tijden te koersen, op het hoogste niveau.

De wereldkampioene veldrijden bij de dames junioren is ook de regerende Nederlandse kampioene en vice-wereldkampioene tijdrijden bij de junioren. Ze debuteert als stagiaire met Trek-Segafredo tijdens de komende Franse etappekoers Tour Cycliste Féminin International de l'Ardèche (3-9 september).

“Ik ben zeer dankbaar voor het vertrouwen van het team en deze kans. Ik denk dat de komende jaren zullen gaan over het opdoen van veel ervaring en het verbeteren van mezelf als renster. Ik weet dat ik heel veel kan leren van de renners van Trek-Segafredo, die zoveel ervaring hebben. Het team voelt als één grote familie en het is een geweldige kans voor mij als renster. Ik kijk er zo naar uit om met hen samen te racen ”, aldus van Anrooij.

Sportief Directeur Ina Teutenberg voegde er nog aan toe: “Shirin is nog erg jong, maar ze heeft al veel potentieel getoond, met name in tijdritten en als het gaat om een ​​solide allround atlete. Het is erg leuk om de kans te hebben om haar met het team te laten racen en te zien hoe ze reageert in die omgeving.

“We zullen proberen haar te helpen uitgroeien tot een compleet renster en haar talent verder ontwikkelen. Normaal gesproken duurt het even voordat zo'n jonge renster het gewend geraakt bij de elite . Je moet natte voeten krijgen en leren stand te houden in races met langere afstanden. Het is perfect om haar de eerste kans te geven in een koers als de Ardèche.”

Het jonge Nederlandse talent komt terecht in de gelederen waar haar land- en teamgenote van bij de Telenet Baloise Lions, Lucinda Brand, reeds vertoeft.

Fotocredit TFoto - bron: Trek-Segafredo




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!