Safety Totem voor wielerwedstrijden

Safety Totem voor wielerwedstrijden

De Safety Totem is een veiligheidsoplossing van Boplan en speciaal ontworpen voor wielerwedstrijden.

We moeten jullie wellicht niet overtuigen dat veiligheid in de wielersport absoluut de nodige aandacht moet krijgen. Des te meer met de recente zware valpartijen nog fris in het geheugen.

De Safety Totem, uit kunststof (polymeer), kan worden ingezet om obstakels op het parcours aan te geven en te beveiligen . Risico’s op aanrijding en verwonding worden zo drastisch beperkt, zowel voor deelnemers als voor seingevers en medewerkers.

Door zijn opvallende gele kleur, zijn hoogte van 240 cm, een pulserend flash licht aan de top en een auditief waarschuwingssignaal heeft de totem vooral een signalisatiefunctie. Zo worden deelnemers aan wielerwedstrijden reeds van ver gewaarschuwd voor potentiële gevaren (middengeleiders, wegversmallingen, verkeersborden, etc.) op het parcours. Bovendien duiden grote zwarte pijlen aan aan welke kant de hindernis gepasseerd dient te worden.

safety-totem_3.jpg (190 KB)

In het geval er dan toch een aanrijding zou plaatsvinden, wordt het risico op lichamelijk letsel drastisch beperkt door het impact-absorberende kunststofmateriaal waaruit de totem is vervaardigd.

safety-totem_6.jpg (200 KB)

Reeds meer dan 20 jaar ontwikkelt en produceert Boplan innovatieve oplossingen op het gebied van kunststof aanrijdbeveiliging voor industriële, logistieke en productie-omgevingen. Hun expertise kent nu ook zijn inbreng in de wielersport. Vorig jaar werden bijvoorbeeld al in totaal 65 stootkussens ingezet op gevaarlijke punten tijdens de E3 Binck Bank Classic. In de editie van 2020 zou dat zijn uitbreiding kennen met 30 Safety Totems.

Ook in het veldrijden zouden hun producten voor extra veiligheid kunnen zorgen.

Fotocredits Boplan





Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!