Trek Factory Racing CX tuk op Europees veldritseizoen

Trek Factory Racing CX tuk op Europees veldritseizoen

Nu door corona in tal van fietsdiscplines wedstrijden wegvallen, wordt naar alternatieven gezocht. Het Amerikaanse Trek Factory Racing CX hoopt zoveel mogelijk veldritten op Europese bodem te kunnen rijden. (fotocredit TFoto)

Jolanda Neff (Zwi), Evie Richards (GBr), Hattie Harnden (GBr) en Madie Munro (USA) vormen samen het team Trek Factory Racing CX. Munro is de winnares van de bronzen medaille op het WK veldrijden voor juniores in het Zwitserse Dübendorf. De jonge Amerikaanse uit Colorado is de nieuwe aanwinst van het damesteam en start komend seizoen in de beloftencategorie.

Maddie Munro.jpg (375 KB) Madie Munro - Fotocredit Trek Bikes

Alle dames zijn actief in het mountainbiken en vermits er in die disciplines ook heel wat wedstrijden zijn weggevallen omwille van corona, wordt er voor gekozen om zoveel mogelijk Europese cyclocrossen te rijden, 'race time' heet dat dan.

Jolanda Neff kijkt al uit naar Olympische Spelen in Tokio en wil sowieso zoveel mogelijk koersen én in het bijzonder een goede basis leggen.

Jolanda Neff.jpg (219 KB) Jolanda Neff - Fotocredit Trek Bikes

Evie Richards heeft het over de cross-adrenaline op gang brengen, samen met enkele geweldige dames. "Mijn belangrijkste doel is nog meer cyclocrossen rijden, mijn skills aanscherpen en genieten van het ploeteren in de modder", zegt Evie met een kwinkslag.

Evie Richards.jpg (331 KB) Evie Richards - Fotocredit Trek Bikes

De Britse Hattie Harnden wil zoveel mogelijk wereldbekermanches rijden en hoopt dat te kunnen doen op verschillende omlopen "Om veel ervaring op te doen", zegt ze. “Ik kan ook niet wachten om het hele seizoen mijn Britse kampioenentrui bij elite dames te tonen, om deze hopelijk in januari te verdedigen. Ik hoop ook op een selectie voor het EK en WK beloften.", aldus de 18-jarige Hattie Harnden (geb. 3-9-2001)

Hattie Harnden.jpg (448 KB) Hattie Harnden - Fotocredit Trek Bikes

Druivencross en/of Koppenbergcross 

"Net omwille van die Covid-19 is het op dit moment niet evident te vertellen welke wedstrijden we effectief zullen rijden", laat het team aan Veldritkrant weten. "Maar het doel is om op zijn minst één renster van start te laten gaan in elke wedstrijd.", luidt het. "Met de Koppenbergcross en/of de World Cup Overijse als eerste op onze kalender", aldus Ryan Bodge van Trek.Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!