Een blije Vermeersch na Dwars door het Hageland

Een blije Vermeersch na Dwars door het Hageland

Gianni Vermeersch finishte net als twee jaar terug op een knappe derde plaats in Dwars door het Hageland 2020. Met de overwinning van Jonas Rickaert en een vijfde plaats van Tim Merlier kan Team Alpecin-Fenix dus alleen maar tevreden zijn.

In Dwars door het Hageland, ook wel de Vlaamse Strade Bianche genoemd omwille van zijn gravelstroken, kunnen de veldrijders alvast rekenen op hun stuurmanskunsten om vlot door de bochten te gaan. Maar het is natuurlijk meer dan dat, alle papieren moeten in orde zijn.

Gianni Vermeersch reed op zaterdag 15 augustus 2020 naar de derde plaats. Jonas Rickaert, zijn teamgenoot, won de wedstrijd. Op een zestigtal km van het einde brak de koers open en met er ongeveer een dertig voor de boeg trok Rickaert er met Nils Eekhoff op uit. De twee wisten finaal voldoende voorsprong te behouden om op de steile aankomststrook 'De Citadel' onderling te strijden voor de zege. Gianni Vermeersch spurtte eventjes later naar de derde podiumstek.

podium Dwars door het Hageland 2020.png (650 KB)

Florian Senechal werd vierde en Tim Merlier kwam als vijfde over de meet. Met drie renners in de top 5 van de uitslag, inclusief de zege en de derde stek, een knap resultaat voor Team Alpecin-Fenix.

"Heel mooi hé. Ik denk dat je niet veel beter kunt wensen met de ploeg.", laat Gianni Vermeersch optekenen . "Ik denk dat we de wedstrijd de hele dag onder controle hadden. Zeker met Jonas (Rickaert). Ik had mezelf een beetje laten verrassen toen de groep weg reed. Maar kijk, Jonas was mee. Dat was eigenlijk perfect. Als je dan ziet op welke manier dat hij het afmaakt. Super he!"

Richting het slot zaten Vermeersch en Merlier in het groepje dat het dichtst op de koplopers volgde. De voorsprong voor de twee vooraan leek voldoende maar er is nog altijd de steile slotstrook. "Het laatste dat ik hoorde was een halve minuut.", legde Gianni nog uit. "Ik dacht het kan misschien nog nipt worden. Je kan hier op die finish echt wel stilvallen. Maar uiteindelijk hebben ze ’t behouden. Maar Tim en ik zaten klaar, in ’t geval van . 't Is gelukt." Vermeersch acht de kans groot dat ze ook bij het terugpakken van de koplopers de zege hadden behaald. Hij werd er nu twee keer derde, de koers ligt hem wel "Inderdaad, die aankomst ook. Ik weet als ik van voor zit, die aankomst ligt me wel.", aldus een toch blije Gianni Vermeersch. "Perfecte dag".

Fotocredit en bron reactie: Team Alpecin-Fenix

Uitslag Dwars door het Hageland 2020 KLIK
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!