Happy Dog Cat

Quinten Hermans rijdt met Critérium du Dauphiné zijn 1ste WorldTour rittenwedstrijd

Quinten Hermans rijdt met Critérium du Dauphiné zijn 1ste WorldTour rittenwedstrijd

Het Critérium du Dauphiné, van 12 tot en met 16 augustus 2020, wordt de eerste rittenwedstrijd op WorldTourniveau voor Quinten Hermans

Circus-Wanty Gobert-Tormans heeft een kern met klimmers geselecteerd voor het Critérium du Dauphiné. Jan Bakelants zal de wegkapitein zijn in het Belgische team, dat eveneens samengesteld is met Jérémy Bellicaud, Thomas Degand, Fabien Doubey, Alexander Evans, Xandro Meurisse én Quinten Hermans.

"Ik wacht vol ongeduld om mijn eerste World Tour rittenwedstrijd te ontdekken, zelfs als weet ik dat de Dauphiné niet de makkelijkste is.", klinkt het bij Quinten Hermans. "Deze editie is echt bergachtig, dus ik kijk ernaar uit om het hoogtegebergte en de Alpen in wedstrijd te ontdekken."

"Sinds de opening van het seizoen in Italië met de Strade Bianche en de Gran Trittico Lombardo heb ik goed gerust.", vertelt Quinten, die in Italië kon proeven van het WorldTourniveau. "Ik ben vier dagen naar La Roche-en-Ardenne vertrokken waar ik goed bergop getraind heb. Ik voel dat mijn vorm nog verbeterd is, en ik hoop om me vanaf de eerste rit, dit me het best ligt, te tonen. Ik zal rustig moeten blijven en ik hoop dat ik met een kleine groep de aankomst kan bereiken, en op deze manier mijn snelheid bergop ten toon kan stellen."

De Franse rittenkoers start deze woensdag aan de voet van de vulkanen van de Auvergne, in Clermont-Ferrand, om komende zondag in het hart van de Alpen, in Megève, af te sluiten. Het peloton krijgt over de gehele week vijf aankomsten bergop en 28 gecategoriseerde beklimmingen op het bord, met onder andere de beklimmingen van de Col de Porte (tweede rit), de Col de la Madeleine (derde rit), de Bisanne (vierde rit) of de Colombière (vijfde rit).

Fotocredit Veldritkrant - bron: Team Circus-Wanty Gobert-Tormans

Alle info Critérium du Dauphiné 2020 klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!