Quinten Hermans - vandaag in de aanval, volgende week in de Dauphiné

Quinten Hermans - vandaag in de aanval, volgende week in de Dauphiné

Quinten Hermans glipte vandaag mee in de vlucht van de dag in de Grande Trittico Lombardo. Het groepje hield stand tot op één ronde van het einde.

Met De Grande Trittico Lombardo ontving het Italiaanse Lombardije vandaag het wielerpeloton. Vanaf de start in Legnano ging er een vijftal vandoor, mét Quinten Hermans. De regen deed even later zijn intrede en de koplopers hadden op een moment 9 minuten voorsprong. De wedstrijd brak open op de Piccolo Stelvio, na ongeveer 120 kilometer, net als het onweer dat de ondergrond gevaarlijk glad maakte. Bij het ingaan van de laatste ronde werden de aanvalllers bijgebeend. Hermans moest de strijdbijl begraven, maar nam wel de prijs van de tussensprinten mee naar huis.

"Vorige zaterdag (nvdr in de Strade Bianche) werd ik wat overmand door de hitte.", laat Quinten optekenen voor het team. "Ik was er dan ook op gebrand om die teleurstelling vandaag recht te zetten. Mijn enthousiasme toonde ik van in de beginfase door met de vroege vlucht mee te glippen, zelfs al was dat niet gepland. Het bleek geen slechte zet, want we werden pas bij het ingaan van de laatste ronde door de favorieten ingelopen. Met nog twee of drie extra sterke renners in de kopgroep hadden we misschien wel voorop kunnen blijven. Maar er staan me nog heel wat mooie uitdagingen te wachten, ik trek volgende week namelijk naar het Critérium du Dauphiné (12-16/8).", aldus Hermans.

De zege in De Grande Trittico Lombardo was voor de Spanjaard Gorka Izagirre. Zijn landgenoot Alex Aranburru werd tweede en Greg Van Avermaet vervolledigde het podium.

Quinten Hermans bolde als 34ste over de meet. Ook Gianni Vermeersch reed mee en werd 11de.

Fotocredit Veldritkrant - bron reactie: Team Circus Wanty Gobert




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!