Lek gereden op een heel slecht moment

Lek gereden op een heel slecht moment

Mathieu van der Poel reed lek op een slecht moment in de Strade Bianche. De inspanning die de kopman van Alpecin-Fenix moest leveren om terug te rijden naar de voorste gelederen in de wedstrijd kwam hij tekort op de volgende belangrijke gravelstrook.

Het is natuurlijk nooit plezant om lek te rijden maar er zijn uiteraard betere momenten dan wanneer dat gebeurt net voor een cruciale strook in een wedstrijd als de Strade Bianche. En laat dit nu net zijn wat Mathieu van der Poel voorhad het voorbije weekend. Floris De Tier was er bij en kon zijn kopman depanneren, maar tevergeefs: "We waren nog met een 40 renners", vertelt De Tier. "Mathieu reed lek vooraan. Ik heb hem mijn wiel gegeven. Maar natuurlijk, in de andere wagens zeggen ze ook -Mathieu is lek gereden, dus gas opendraaien-, ... ’t was echt een slecht moment. Zonder die lekke band zat Van der Poel mee vooraan in de wedstrijd", is Floris overtuigd.  "Hij maakt zo’n verschil in de bochten, op het stuk ervoor reed hij gewoon weg zonder te verdapperen, gewoon op techniek."

 Floris credit Alpecin -Fenix.jpg (114 KB)

Slechts mogelijk moment

Mathieu van der Poel is teleurgesteld "Mijn uitslag (15de) weerspiegelt niet de wedstrijd die ik heb gereden. Want als je de kopgroep moet laten gaan, ben je teleurgesteld en dan is het mentaal moeilijk om uit te rijden. Maar ik ben blij dat ik het wel deed, blij dat ik weer kan koersen"

Een lekke band gooide roet in het eten. "Ik verlies daarmee een goed resultaat", zegt Van der Poel en legt uit waarom. "Het was op de gravelstrook voor de Santa Maria gravelstrook, de belangrijkste. Ik ben diep moeten gaan om terug te keren, met Alaphilippe en een paar andere, denk ik. En iedereen moest er af op de volgende sectie, die van Santa Maria. We moesten over de limiet om terug te keren naar de kopgroep. En dan was ’t over. ", luidt het.

Dat het zo warm was, speelde ook zijn rol. "De hitte was mee het probleem, maar dat was voor iedereen zo. Sommige kunnen daar beter mee om dan andere. Ik wil daar geen excuus in zoeken. Maar ik denk dat ik lek reed op het slechts mogelijk moment." verwijzend naar wat ook zijn teamgenoot Floris De Tier vertelde. "De krachtinspanning die ik deed om terug te keren had ik nodig om de kopgroep te volgen op Santa Maria en dan was ik misschien mee geweest met de kopgroep, … maar , ja, lek rijden maakt deel uit van de koers. Het was zeker een leuke ervaring maar ik ben behoorlijk teleurgesteld. Want zoals Floris zei, op het moment van de lekke band voelde ik me heel goed. We moesten 30 à 40 sec goedmaken op de kopgroep en die reed ook stevig door. Als je dat gat kan dichten, heb je geen slechte dag, … het was niet het juiste moment om die inspanning te moeten leveren.", herhaalt Mathieu

"Ik zat altijd goed vooraan, zeker op cruciale momenten, ik was goed. Het is een teleurstelling ...", aldus Mathieu van der Poel, die toch al vooruitkijkt naar de eerstvolgende koersen. "Iedere race is belangrijk nu, we kunnen doen wat we graag doen. Ik hoop dat het kan blijven doorgaan in een veilige omgeving. Ik ga voor een goed resultaat woensdag (nvdr Milaan-Turijn), dat is goed richting San Remo (nvdr zaterdag 8 augustus)

Uitslag Strade Bianche 2020 klik hier

Fotocredits en bron reacties: Team Alpecin-Fenix
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!