Joris Nieuwenhuis aan zijde van Benoot in Strade Bianche

Joris Nieuwenhuis aan zijde van Benoot in Strade Bianche

Ook Joris Nieuwenhuis neemt deel aan de Strade Bianche 2020. De voormalige wereldkampioen veldrijden bij de beloften verdedigt de kleuren van Team Sunweb

Het wordt uitkijken naar de veldrijders op zaterdag 1 augustus in de tot de verbeelding sprekende Strade Bianche. Aan stuurvaardigheid zal het bij hen alvast niet ontbreken. Ook Joris Nieuwenhuis zal van de partij zijn op de Italiaanse gravelwegen. De voormalige wereldkampioen veldrijden bij de beloften maakt deel uit van de selectie van Team Sunweb, dat de zomerraces aanvat in witte outfit.

Selectie Team Sunweb:

Soren Kragh Andersen, Nikias Arndt, Tiesj Benoot, Marc Hirschi, Joris Nieuwenhuis, Nicholas Roche en Jasha Sütterlin.

Nieuwenhuis rijdt in het team van een winnaar van de Strade Bianche, Tiesj Benoot.

Afgelopen weken was het team op trainingskamp in Kühtai, Oostenrijk, om te finetunen en zich klaar te stomen voor de nieuwe start van het seizoen.
"Met dat de wedstrijd plaatsvindt in de zomer, wordt het een speciale editie", zegt teamcoach Marc Reef. "Er worden hoge temperaturen voorspeld en de grindgedeelten zullen heel stoffig zijn, wat een impact zal hebben op de race.
Reef verwacht dat de wedstrijd zal openbreken vanaf sectie zeven van de gravelwegen. "We moeten attent zijn en initiatief nemen wanneer we het moment rijp achten. Met Tiesj hebben we een voormalige winnaar aan de start en met Søren naast hem hebben we twee renners die de rest van het team tot diep in de finale van de race wil ondersteunen", luidt het

Fotocredit Team Sunweb Patrick Brunt
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!