Wegteam Arkéa-Samsic ondersteunt crossteam Legendre

Wegteam Arkéa-Samsic ondersteunt crossteam Legendre

Wielerploeg Arkéa-Samsic zal het veldritteam Legendre van Steve Chainel ondersteunen. "Een première in Frankrijk", klinkt het.

Team Chazal-Canyon van Steve Chainel wordt Cross Team Legendre en krijgt ondersteuning van het wegteam Arkéa-Samsic. De wielerploeg heeft onder andere de Franse kampioen Warren Barguil en Nairo Quintana in zijn gelederen.

"Door sponsor te worden van het Cross Team Legendre, begint de formatie Arkéa-Samsic aan een nieuw avontuur", laat algemeen manager Emmanuel Hubert optekenen. Hij ziet het veldrijden ook als een leerschool van het wielrennen, waar talenten van morgen ontdekt worden.

Vincent Legendre, de topman van Groupe Legendre, een bouwfirma, ziet overeenkomsten in het veldrijden met wat zij doen: "Hard werken ongeacht de soms moeilijke condities, doorzettingsvermogen tonen, jezelf omringen met de juiste mensen en kansen grijpen." Met die strategie zijn ze tot op heden succesvol geweest en dat wenst hij ook toe aan Cross Team Legendre.

Team Chainel.jpg (45 KB)

Legendre kijkt ook terug naar de jaren 50, toen Frankrijk de eerste WK's veldrijden domineerde, en hoopt in de nabije toekomst op een regenbootrui voor een Franse landgeno(o)t(e), met de naam 'Legendre' op het shirt uiteraard.

Steve Chainel, die vijf jaar terug startte met zijn project, is zeer blij met deze stap voorwaarts en dankbaar, samen met de partners van de eerste dag, Chazal en Canyon. "Het is motiverend", zegt Chainel. "Trots om de discipline in Frankrijk te doen groeien en te proberen om één of meer jonge talenten naar het hoogste schavotje van het wereldkampioenschap te begeleiden.

"Vive le Cross Team, vive le cyclo-cross", aldus Steve Chainel, die zijn passie met veel ijver blijft overbrengen.

Franse teamgenoten: Mickaël Crispin, Rémi Lelandais, Florian Richard-Andrade, Amandine Fouquenet, Noé Castille, Yan Gras en Lilian Schneider

Fotocredit Veldritkrant - bron: Team Arkea-Samsic


Voor wie woordje Frans begrijpt, Steve Chainel:







Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!