Team Mathieu van der Poel reist niet af naar Roemenië

Team Mathieu van der Poel reist niet af naar Roemenië

Alpecin-Fenix heeft in samenspraak met haar medische staff beslist om niet af te reizen naar de Sibiu Cycling Tour.

Het plan van Team Alpecin-Fenix om richting de Strade Bianche op 1 augustus, de Sibiu Cycling Tour te rijden van 23 tot 26 juli, een Roemeense rittenwedstrijd, gaat niet door.

"Gezien de oplopende Covid-19 cijfers in Roemenië en het feit dat het land als ‘oranje zone’ wordt beschouwd door de Belgische overheidsdienst van buitenlandse zaken, lijkt het ons allesbehalve aangewezen af te reizen.", klinkt het

Voor landen die geklasseerd worden als ‘oranje zone’, geldt een verhoogde waakzaamheid en wordt zelfquarantaine (14 dagen) sterk aangeraden. Door de nog steeds oplopende cijfers in Roemenië is een mogelijke reklassering van het land als ‘rode zone’ en bijgevolg verplichte quarantaine niet uitgesloten.

Strade Bianche

De beslissing impliceert ook dat de ‘seizoensstart’ voor Alpecin-Fenix en bijgevolg ook Mathieu van der Poel wordt verschoven naar de Strade Bianche op zaterdag 1 augustus.

“Wij hebben de situatie de afgelopen dagen samen met onze medische staff en de lokale organisatie nauwgezet opgevolgd.", laat het management noteren. "Daarbij zijn we jammer genoeg tot de conclusie gekomen dat afreizen naar Roemenië geen optie is. De gezondheid van onze renners en entourage maar ook de algemene volksgezondheid is van primordiaal belang. We willen alle mogelijke risico’s uitsluiten en alle aanbevelingen strikt opvolgen. We willen de organisatie van Sibiu Cycling Tour wel uitdrukkelijk bedanken voor hun begrip en de uitstekende samenwerking en communicatie vooraf.”

Mathieu van der Poel:  “Dit is uiteraard een jammerlijke maar terechte beslissing. We hadden de Sibiu Cycling Tour aan mijn programma toegevoegd om extra wedstrijdritme op te doen richting de Strade Bianche. Toch merk ik tijdens onze hoogtestage in La Plagne dat ik fysiek op schema zit. Ik leef dus met een goed gevoel toe richting mijn Italiaanse programma. Ik kijk er vooral naar uit om weer te koersen.”

Fotocredit en bron: Team Alpecin-Fenix

Lees, kijk en luister: Programma Team Alpecin-Fenix in La Bella Italie KLIK

Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!