Lars Boom wordt Performance Manager bij CCC-Liv

Lars Boom wordt Performance Manager bij CCC-Liv

Lars Boom is in dienst genomen als 'Performance Manager' bij CCC-Liv, laat het dameswielerteam weten. Hij zal zich in hoofdzaak bezighouden met het testen en optimaliseren van het materiaal, klinkt het

In de aanloop naar de herstart van het wielerseizoen heeft CCC-Liv zijn technische staf uitgebreid met Lars Boom, als Performance Manager. De ex-wereldkampioen veldrijden komt zo in de ploeg van onder andere Marianne Vos en Inge van der Heijden terecht.

“Ik voel me in de eerste plaats nog altijd wielrenner. Maar ik ben tegelijkertijd zeer bewust bezig met mijn toekomst.", laat Lars Boom optekenen voor het team. " Daarin wil ik absoluut van betekenis blijven voor de wielersport. Met mijn ervaring en interesse voor materiaal en techniek denk ik van meerwaarde te kunnen zijn voor het peloton. De ‘move’ naar de functie van performancemanager kwam in een stroomversnelling toen ik met CCC-Liv in contact kwam en hoorde over de voorbereidingen op de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen. Dat is en blijft mijn favoriete terrein. De ambitie van het team sprak mij daarbij aan”, zegt Lars Boom, die in de Tour de France al eens de ritzege pakte na een ‘mini Parijs-Roubaix’ en uiteraard ook zijn kennis en stuurvaardigheid uit het veldrijden als troef heeft.

Expertise bundelen

Teameigenaar Eric van den Boom : “Lars Boom treedt voor langere tijd aan als performancemanager. Hij zal vooral zijn ervaring en aanstekelijke materiaalpassie op onze rensters overbrengen. Met daadkrachtige partners als Liv en CADEX liggen er bovendien veel mogelijkheden om nieuw materiaal te finetunen. Lars is een versterking en verrijking van het team. Tegelijkertijd blijft performancemanager Hidde Bekhuis bij ons aan boord. Hij heeft bewezen over een zeer brede, sterke wetenschappelijke basis te beschikken. In combinatie met Lars’ praktijkervaring moet ons dat nog verder brengen. Niet alleen in de komende maanden, maar ook in de toekomst.”

Fotocredit TFoto / bron: Team CCC-Liv

Een motorhome huren of kopen ? Neem dan eens een kijkje bij Vanomobil, met showroom in Deerlijk, Hoogstraten en Tremelo

Vanomobil Banner Nieuwsbrief huurpromo.jpg (605 KB)
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!