'Een droom en doel tegelijk ...'

'Een droom en doel tegelijk ...'

Wereldkampioen worden in de drie disciplines - cyclocross, weg en mountainbike - is een droom en doel tegelijk van Mathieu van der Poel. Dat vertelde het multitalent in de Live Q&A van Shimano op woensdag 17 juni 2020. (fotocredit Veldritkrant)

Mathieu van der Poel was de gast voor de Live Q&A van Shimano op woensdag 17 juni 2020.  De voorbije maanden verliepen ook voor de wereldkampioen veldrijden anders dan anders. "Het was een beetje raar omdat ik gewoon ben om het hele jaar te rijden.", klonk het en hij heeft proberen te genieten van de tijd thuis.

"Het is wel leuk om een vorm van racen te hebben maar niets kan voor mij het echte racen vervangen", is zijn gevoel als het over virtuele wedstrijden gaat zoals bijvoorbeeld deze op Zwift die er kwamen.

Tijdens de coronaperiode heeft Mathieu al veel getraind met Zdenek Stybar. "Uniek dat we nu samen konden trainen"

Aan het totaalprogramma van wat komt moet nog wat worden gepuzzeld maar voor de eerste maanden staat één en ander vast, voor zover dat kan. Ook Van der Poel start met de wegwedstrijden in Italië, Strade Bianche en Milaan-Sanremo ... "De grote wegwedstrijden is het hoofddoel", luidt het. Aanvankelijk was het de bedoeling om MTB-wedstrijden in te lassen maar dat lijkt lastig te worden gelijk 't nu zit, denkt hij.

MTB - Olympische Spelen 2024 in Parijs

Goed nieuws voor de fans en montainbikeliefhebbers is dat Mathieu van der Poel ook na de Spelen van Tokio competitief actief zal blijven op het hoogste niveau in de discipline. Het opzet is om alvast door te gaan tot en met de Olympische Spelen 2024 in Parijs -Frankrijk.

Droom en doel tegelijk

Als naar de droom op fietsvlak van multitalent Van der Poel wordt gevraagd, is het antwoord: "Wereldkampioen in de drie disciplines ( nvdr cyclocross, weg en MTB) ... een droom en doel tegelijk".

Zijn top 3 qua prestaties? De Amstel zet hij op één en op twee is er twijfel tussen de eerste wereldtitel veldrijden in Tabor (Tsjechië) en de laatste in Dübendorf (Zwitserland) "Omdat het zo zwaar was". Op drie komt de wereldbekerzege MTB in Nove Mesto. Het heeft lang geduurd alvorens hij Nino Schürter eens kon kloppen. Hij vindt de Zwitser dan ook zijn taaiste tegenstander overall, tot dusver. 

Tip

Als tip voor de jeugd geeft de veelvoudige kampioen mee dat ze vooral moeten genieten. Als ze ooit prof kunnen worden, zullen ze nog genoeg moeten trainen en op alles letten. 

We geven ook nog deze van vader Adrie mee, die Mathieu vertelde, als er dagen zijn dat hij geen zin heeft om te gaan trainen. Dan is je lichaam misschien moe, geeft 't zo een signaal dat het rust nodig heeft en kan je de dag erna de training terug oppakken.


Kijk en luister naar het gesprek, met vraag en antwoord, door te klikken op 'Bekijken op Facebook'. (het cookie- en privacybeleid kan je aldaar terugvinden)

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!