Happy Dog Cat

Laurens Sweeck wil schitteren op het WK in eigen land

Laurens Sweeck wil schitteren op het WK in eigen land

Het voorbije weekend was Laurens Sweeck te gast voor de Live Q&A met Tom de Louw van Shimano, op facebook. Het grootste doel voor komend seizoen van de Belgische kampioen veldrijden is het WK in eigen land.

Laurens Sweeck had de dag van de Q&A voor Shimano vier uur op de gravelfiets getraind. Hij wisselt ook af met de wegfiets en mountainbike. De constante nu, is de tricolore waarin op pad wordt gegaan. "Het is altijd een eer om Belgisch kampioen te zijn. Leuk om die te kunnen aantrekken.", vertelt Laurens met trots. Behalve het meer herkenbaar zijn, merkten ze ook al dat er meer volk aan de camper staat, voor en na de cross. "Dat is toch ook het mooie er aan."

Zijn Belgische titels in de jeugdcategorieën zijn heel mooi maar deze bij elite heren spreekt hem een flink stuk meer tot de verbeelding "De tricolore bij elite is voor het leven. dat komt dan op de mouw, … ", zegt Laurens, die de originele trui van op het podium van het BK heeft hangen in de woonkamer en er ook eentje inkaderde voor een andere kamer.

Het is afwachten of de Belgische kampioen zijn portemonnee een beetje meer zal kunnen spijzen via de startgelden komend seizoen, of de coronacrisis op dat vlak geen roet in het eten gooit.  "Ja, het is toch een beetje spijtig, het is toch een winter waar dat je je trui kunt verzilveren. We gaan dat zien tegen dat het seizoen gaat beginnen. Ik verwacht toch dat als mensen die het graag willen zien en niet naar de cross kunnen komen, dat ze toch op tv gaan kijken. Hopen dat de bedrijven, sponsoren, ... het allemaal rond krijgen, het financiële plaatje ....", 

WK in eigen land

Over wat zijn grootste doel wordt volgend veldritseizoen hoeft de Belgische kampioen veldrijden blijkbaar niet lang na te denken: "Het WK in eigen land, in Oostende.", luidt het. "Dat is toch altijd iets speciaal. Ik heb het al eens meegemaakt in Zolder. Heel veel Belgen die ook voor de Belgen roepen, speciaal ..."

Het veldritseizoen

Dat deze overgangsperiode niet verloopt zoals andere jaren hoeft geen betoog
"Ik hoop nu dat het een beetje blijft zoals het op de planning staat en de kalenders een beetje definitief worden. Dan kunnen wij toch ook inderdaad de planning volledig maken richting de winter. En dan ziet het er toch nog heel goed uit voor de crossers. Dan is ’t aan ons nu om hard te werken.", vindt Laurens.

Over de hervorming van de Wereldbeker hoopt Sweeck dat het uiteindelijk goed uitdraait “Ik vind het een grote verandering in ene keer eigenlijk. Het zal misschien op termijn de goeie zijn. Maar ik weet niet of dat het nu al haalbare kaart is. Laat ons hopen van wel …"

Keuzes

De winnaar van de Superprestige 2019-2020 plaatst de Wereldbeker net ietsje hoger dan de Superprestige en de DVV-Trofee. "Wat meer aanzien ... maar het zijn uiteindelijk dezelfde renners waar je tegen fiets", zegt hij er bij.  Een parcours dat hem echt niet ligt, is dat van Ronse. "Maar dat gaat er uit hé ... de Koppenberg is ook zo één. Ik ben ook niet de lichtste", waarmee Sweeck doelt dat 't hem parten speelt in die wedstrijden met veel klimwerk. Voorts crosst hij graag in de modder maar ook niet altijd ...

Het gesprek, met vragen en antwoorden, kan via onderstaand blok herbekeken worden. Er komen nog wel wat items aan bod. Mogelijks moet je klikken op 'Bekijken op Facebook', waar je ook hun cookie- en privacybeleid terugvindt.

We geven graag al mee dat Laurens Sweeck op zijn minst nog 10 jaar wil veldrijden. "Dan heb ik nog die tijd om na te denken wat ik erna wil doen", aldus een lachende Laurens Sweeck

Fotocredit TFoto / bron: Shimano-Road


Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!