Toon Aerts is in de ban van gravelwegen

Toon Aerts is in de ban van gravelwegen

Koning fiets lijkt zijn volgelingen naar gravelpaden te leiden, weg van de drukte. Ook Toon Aerts is fan "Het is vooral heel ontspannend", zegt de Telenet Baloise Lion.

Het fietsen op gravelwegen wint blijkbaar enorm aan populariteit. Enkele weken terug gingen Wout van Aert, Maarten Wynants en Daan Soete er nog op uit voor een graveltocht van 320 km, geïnspireerd door Dirty Kanzelled, een opzet van wielrenner Laurens ten Dam.

"Ik vind gravelfietsen veel plezanter dan fietsen op de weg. Het is een avontuur en ontdekkingstocht naar nieuwe stroken.", vertelt Toon Aerts In een reportage voor Sporza. De kopman van de Telenet Baloise Lions vindt het vooral heel ontspannend. Drukke wegen worden vermeden en "je kan de stroken eruit kiezen waar bijna niemand komt, behalve enkele landbouwers met hun tractor. Dat maakt het allemaal heel fijn.", zegt Toon, die uiteraard met broer Thijs op pad gaat.

2de deel van carrière

Dat UCI graag een WK gravelfietsen zou organiseren vindt Aerts enerzijds leuk maar anderzijds vreest hij dat het speelse en het recreatieve zullen wegvallen.

Verwacht nu ook niet dat Toon Aerts gebrand is om meteen deel te nemen aan de populaire wielerwedstrijden met dergelijke wegen.
"Ik heb nog wel wat doelen in de cross. Maar koersen zoals de Strade Bianche en Parijs-Roubaix kunnen wel leuk zijn om het tweede deel van mijn carrière een nieuwe schwung te geven.", luidt het.

Fotocredit Veldritkrant / bron reacties: Sporza


Een fietsvakantie aan het plannen? Met een motorhome heb je alles voorhanden om in je eigen veilige bubbel doorheen Europa te rijden en de mooiste fietsroutes te ontdekken! 5 goede redenen om eens een motorhome te huren bij Vanombil, met showroom in Deerlijk, Hoogstraten en Tremelo lees hier

Vanomobil Banner Nieuwsbrief huurpromo.jpg (605 KB)





Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!