Happy Dog Cat

Geerte Hoeke stopt met veldrijden

Geerte Hoeke stopt met veldrijden

Geerte Hoeke heeft beslist om te stoppen met veldrijden. Xalt Cycling Team komt blijkbaar al maanden de contractuele overeenkomst niet na en de Nederlandse heeft nu de moed verloren om nog door te gaan.

Xalt Cycling Team van Jurgen Landrie leek een mooi verhaal te worden toen in november 2019 de samenwerking met Geert Wellens werd aangekondigd (lees hier). 'Op korte temijn doorgroeien tot een topspeler in de vrouwencross', klonk het.

Maar begin maart liet Geert Wellens ons weten dat hij de samenwerking stopzette, zonder in detail te treden (lees hier). Naderhand blijkt dat de communcatie met manager Landrie al snel niet ok was, afspraken rond materiaal niet werden nageleefd, lonen en facturen van leveranciers onbetaald bleven, ... "Jurgen was steeds meer onbereikbaar", vertelde Wellens aan Wielerflits.

Spaarpotje leeg

Geerte Hoeke is jammer genoeg ook slachtoffer van de gang van zaken en is dusdanig ontgoocheld dat ze er de brui aan geeft. "Ach, ik wil er niet té veel over kwijt", vertelde Hoeke aan Wielerflits. "Er loopt immers nog een rechtszaak tegen meneer Landrie. Hij wilde dat ik fulltime op het veldrijden kon focussen, dus schreef hij me in als bediende bij zijn bedrijf. Maar het contractuele maandloon is nooit betaald geweest. Ik heb geen euro ontvangen. Mijn spaarpotje is leeg.", klinkt het bedroevend.

De kopzorgen namen de bovenhand bij de Nederlandse, die volgende maand 30 wordt, en hebben uiteindelijk tot de voor haar toch moeilijke beslissing om te stoppen geleid. "Ik kon het niet meer opbrengen", zegt Geerte, die nu terugkijkt op het positieve, de mooie prestaties, de selecties, de zeges, ... en gelukkig kan terugvallen op haar universitair diploma Voeding en Gezondheid.

IMG_2987 Hoeke Worst Compton.jpg (350 KB)

Geerte Hoeke startte het veldritseizoen 2019-2020 met een zege in het Zwitserse Illnau, twee in Slovakije en eentje in de Tsjechische Toi Toi Cup. In de nieuwe be-Mine cross in Beringen werd ze knap tweede. Ze maakte steevast deel uit van de Nederlandse selectie en mocht dusdanig ook naar het WK in Dübendorf, wat ze als een hoogtepunt bekijkt. Bijzonder jammer dat er 'te vlug' een einde komt aan haar carrière, door toedoen van ....

Alle andere dames zouden elders onderdak gevonden hebben ...

Fotocredits Veldritkrant / bron reacties: Wielerflits

Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!