Van Aert en Teunissen over virtuele Ronde: 'Zwaar'

Van Aert en Teunissen over virtuele Ronde: 'Zwaar'

Op zondag 5 april 2020 werd niet de echte editie verreden van de Ronde van Vlaanderen maar een virtuele, met 13 profrenners. Wout van Aert en Mike Teunissen vertegenwoordigden Team Jumbo-Visma op dit uniek event. Het werd een zware wedstrijd met Greg van Avermaet als winnaar.

“Ik heb heel erg hard afgezien. Het was echt zwaar,” liet Van Aert optekenen. “Ik denk dat ik het een beetje heb moeten bekopen dat de andere jongens toch iets meer ervaring dan ik hebben met het E-koersen. Ik was vanuit het vertrek al gelost en heb zoveel mogelijk mijn eigen tempo proberen te rijden. Door niet mee te zitten vanuit het vertrek verspeel je veel krachten, want in het wiel zitten heeft ook hier zijn voordelen. Halverwege kwam ik er een beetje door en haalde ik nog wat stilgevallen mannen in. Het was heel erg leuk om te doen en zeker een aangename ervaring.”

Ook bij Mike Teunissen een gelijkaardige ervaring “Het is een erg mooi initiatief en zeker een leuke aanvulling. Zoals gedacht was het een zware wedstrijd. Hier is het vooral een kwestie van veel vermogen leveren en hoge wattages trappen. Dat ligt mij toch net iets minder goed dan de pure hardrijders. Het was in elk geval een welgekomen afwisseling voor ons.”

Greg Van Avermaet toonde zich de betere in de virtuele Ronde en soleerde finaal naar de zege. Oliver Naesen en Nicolas Roche vochten het richting de finish onderling uit voor de tweede stek.

De top 12

1 Greg Van Avermaet
2 Oliver Naesen
3 Nicolas Roche
4 Thomas De Gendt
5 Jasper Stuyven
6 Remco Evenepoel
7 Tim Wellens
8 Wout van Aert
9 Mike Teunissen
10 Zdenek Stybar
11 Yves Lampaert
12 Alberto Bettiol

Michael Matthews moest vroegtijdig de wedstrijd verlaten door pech

Fotocredit en bron: Team Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!