De Ronde van Zwift met Mathieu van der Poel en co

De Ronde van Zwift met Mathieu van der Poel en co

Alpecin-Fenix komt op zondag 5 april 2020 ook in actie. Mathieu van der Poel & co rijden de ‘Ronde van Zwift’, een virtuele rit op het populaire platform Zwift. Het team wordt daarbij uitgedaagd door enkele gespecialiseerde E-racing teams.

Het event start op zondagmorgen om 11u00 en gaat over 27,6 kilometer. De renners krijgen in totaal 6 kasseibeklimmingen voorgeschoteld op de omloop van het WK-parcours van 2015 in Richmond (USA). De wedstrijd is live te bekijken via enkele sociale kanalen en wordt becommentarieerd door Eurosport-commentators Matt Stephens en Jörg Ludewig.

Thumbnail Ronde van Zwift.png (679 KB)

Plezier staat centraal

Winnen is echter niet het ultieme doel van de wedstrijd. Met de deelname aan de Ronde van Zwift heeft Alpecin-Fenix andere doelstellingen: verbonden blijven met de wielerfans, fietsplezier centraal blijven stellen in deze competitieloze periode én de wereld van E-sports verkennen. Want het is intussen duidelijk dat E-racing een specifieke wielerdiscipline is die sterk verschilt van het traditionele wegwielrennen met specifieke tactieken en tools. Naast het fun-aspect zal het dus een leermoment worden voor de renners van Alpecin-Fenix. De Ronde van Zwift is een eerste stap richting een potentiële nieuwe discipline in het multidisciplinaire verhaal van de ploeg.

Woensdag werkte Alpecin-Fenix ook al een verkenning af via Zwift. Fans konden het team vervoegen op deze rit en tegelijkertijd vragen stellen aan Mathieu van der Poel, Tim Merlier en Dries De Bondt. Maar liefst 1600 wielerfans waren op die afspraak.

De teams die deelnemen op zondag 5 april 2020:

18 renners voor Alpecin-Fenix:

Mathieu van der Poel, Tim Merlier, Dries De Bondt, Lasse Norman Hansen, Jonas Rickaert, Kristian Sbaragli, Sacha Modolo, Alex Richardson, Philipp Walsleben, Oscar Riesebeek, Roy Jans, Gianni Vermeersch, Petr Vakoc, Scott Thwaites, Senne Leysen, Louis Vervaeke, Ben Tulett en Floris De Tier

alpecin-fenix-vs-community (1).png (634 KB)

Zwift All Stars

Naast de renners van Alpecin-Fenix en de deelnemde E- racingteams zijn er ook nog de Zwift All Stars. De ploeg bestaat uit een selectie van internationale wielerjournalisten. Ook ex-wereldkampioen Maurizio Fondriest is één van de pionnen.

Live uitzending vanaf 10 u 55 - is afgelopen

via Facebook van Alpecin-Fenix klik hier

De Canadees Lionel Sanders van het E-racingteam Canyon ZCC heeft gewonnen, een triatleet. Team Alpecin-Fenix had lang o.a. Louis Vervaeke mee voorin de wedstrijd maar wist zich niet in de top 10 te plaatsen van de uitslag. Mathieu van der Poel zakte vrij vroeg weg uit de kopgroep. Virtueel, een discipline apart dus ...

Fotocredits en bron: Team Alpecin-Fenix
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!