Ronde 2020 - Een koers vanuit hun kot

Ronde 2020 - Een koers vanuit hun kot

De echte Ronde van Vlaanderen is voorlopig uitgesteld, als gevolg van de maatregelen die de federale regering genomen heeft om de verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen. Toch zal de Ronde van Vlaanderen zondag 5 april 2020 op een alternatieve manier doorgaan met een eerste virtuele editie ooit

Het grootste volksfeest van Vlaanderen zal niet doorgaan op zondag 5 april. Daarom zijn Flanders Classics en Sporza samen op zoek gegaan naar een vernieuwend initiatief dat ook boeiend is voor fans en renners. Hoewel fietsen in groep al een tijdje niet meer is toegestaan, kondigen ze vandaag samen een eerste virtuele editie van Vlaanderens Mooiste voor profs aan: "DeRonde2020 – een koers vanuit hun kot. Thuis op de rollen rijden kan immers nog wél.", luidt het

Flanders Classics en Sporza werken voor dit concept samen met technologiepartners Bkool en Kiswe. Bovendien zetten ook de deelnemende ploegen hun schouders onder dit unieke concept. "Ze waren zonder aarzelen bereid mee te werken en doen dit bovendien gratis.", klinkt het solidair

DeRonde2020 zal zondag 5 april te zien zijn op één vanaf 15u30. Een uur later zal een virtuele Ronde van Vlaanderen winnaar 2020 gekroond worden.

13 profs

In een gesloten rit voor enkel profrenners, rijden 13 profs de laatste 32 km van De Ronde virtueel tegen elkaar, thuis op de rollen. Het parcours zit momenteel reeds ingeladen in het digitale platform van Bkool.


Koers zou geen koers zijn zonder commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer en dus zijn beiden van de partij om ook het verhaal van deze unieke Ronde van Vlaanderen te vertellen. "Met dank aan Kiswe kijken we bovendien live mee bij de deelnemende renners wanneer ze op het Bkool platform de virtuele Oude Kwaremont en Paterberg bedwingen.", geeft de organisatie alvast ook mee.

De deelnemers voor de 'lockdown edition'

De 13 renners: Thomas De Gendt, Jasper Stuyven, Remco Evenepoel, Wout van Aert, Oliver Naesen, Greg van Avermaet, Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Alberto Bettiol, Tim Wellens, Mike Teunissen, Michael Matthews en Nicolas Roche.

8 ploegen: Lotto Soudal, Deceuninck Quick Step, Team Sunweb, Jumbo-Visma, Trek Segafredo, CCC, Education First en AG2R Mondiale.

Bron: Flanders Classic en Sporza



Wie zal volgens jou winnen?




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!