Van der Poel 'de liefde voor de fiets en beetje bezig blijven'

Van der Poel 'de liefde voor de fiets en beetje bezig blijven'

Mathieu van der Poel moet niet altijd een doel hebben om te trainen, wist de wereldkampioen veldrijden te vertellen tijdens de Sporza Live op facebook.

In tijden van corona, waarbij contact best vermeden wordt, moet ook Sporza creatief zijn om het sportieve bij de mensen te brengen. Zo interviewde het bij monde van Ruben van Gucht onder meer Mathieu van der Poel, waarbij elk in zijn woonplaats vertoefde en dat werd Live getoond op de facebookpagina van Sporza.

Van der Poel had gisteren 220 km bijgezet op de fietsteller. Met welk doel werd hem gevraagd "Ik moet niet altijd een doel hebben om te trainen.", was het antwoord. " Ook een beetje liefde voor de fiets en genieten van het mooie weer, een beetje bezig blijven.", klonk het bij de talentvolle renner.

Naast het fietsen spendeert Mathieu 'nog meer' tijd met het spelen van Fortnite, wist hij ook te vertellen. Aan de ploeg heeft hij alvast gevraagd om zijn mountaibike klaar te zetten "ter afwisseling", luidt dat dan bij de alleskunner.

Over de fietsrit met broer David en een ook vader Adrie: "Het was leuk om nog eens samen op pad te gaan"

Als er van de nu niet gereden wielerwedstrijden kunnen verschuiven naar het najaar en er een keuze mag gemaakt worden, prefereert Van der Poel dan de monumenten. "De Ronde van Vlaanderen, Roubaix en de Waalse klassiekers.", noemt hij. Deels omdat die eerste hem goed liggen anderzijds om elke renner aan bod te laten komen, is de uitleg.

Gedurende de Live geeft de Alpecin-Fenixkopman ook blijk dat de piste hem niet echt aanspreekt en er op dat vlak dus niet echt een ambitie ligt. Van der Poel ziet zichzelf ook niet een Ronde van Frankrijk winnen. "Ik denk niet dat 't mogelijk is, dat ligt niet binnen mijn capaciteiten, dat is boven mijn potentieel.", is de beredenering. In een de Tour zouden dan andere doelen gesteld worden, bijvoorbeeld de groene trui. In dezelfde lijn spreekt Mathieu van der Poel ook zijn bewondering uit voor het andere grote talent, met name Remco Evenepoel, in wie hij wel een kandidaat Tourwinnaar zit.

Luister hier naar het volledige gesprek van de Live Sporza facebook

Lees ook: Alpecin-Fenix stelt -voorlopig- doel op eind mei klik

Fotocredits Veldritkrant

IMG_0065 jump Mathieu Hulst.jpg (423 KB)

Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!