Happy Dog Cat

Jolien Verschueren heeft haar eigen team - Tauris Team

Jolien Verschueren heeft haar eigen team - Tauris Team

Goed nieuws vanuit het kamp van Jolien Verschueren. De Kruishoutemse heeft haar eigen team , Tauris-team

Er had op vrijdag 20 maart normaal een persbijeenkomst moeten doorgaan waarin de wielertoekomst van Jolien Verschueren zou worden toegelicht. De maatregelen inzake de coronabestrijding strooiden echter roet in het eten en de bijeenkomst werd afgelast. Maar, inderdaad, er is een wielertoekomst voor Jolien, een hoopvolle zelfs! Dankzij een paar mensen uit haar omgeving en een aantal gulle sponsors, pakt ze vanaf heden uit met een eigen team, het Tauris-team.

Terugvechten na hersentumor

Na haar hersentumor en de daarbijhorende lange revalidatie stond de wielercarrière van Jolien op een laag pitje. Wellicht niemand had verwacht dat ze het afgelopen veldritseizoen reeds in competitie zou treden. Maar Jolien bleef niet bij de pakken zitten. Na haar operatie in april 2018 volgde een lange periode waarin radiotherapie en chemobehandelingen mekaar opvolgden. Intussen bleef ze verder in beweging en maakte haast dagelijks haar fietstochtjes. In augustus 2019 kreeg ze haar laatste chemosessie en de volgende maand, op 8 september, stond ze aan de start van het nieuwe veldritseizoen in Eeklo. Uiteraard konden en mochten er geen resultaten verwacht worden. Maar in haar gekende stijl, vol vechtlust en doorzettingskracht werkte ze het hele seizoen af. Haar aanvankelijke doel – niet gedubbeld worden – lukte een aantal keren niet maar ze zette naarstig door. Ook mede door de blijvende steun van haar vele supporters bleef ze er steeds een goed gevoel aan overhouden.

Van einde contract naar totaal nieuw project

Haar aflopend contract bij Pauwels sauzen – Bingoal op 1 maart 2020 werd niet verlengd en daar hebben ze zelf begrip voor. Jolien moest niet eens op zoek gaan naar een nieuwe ploeg. Een aantal mensen uit haar omgeving richtten -VZW Never Give Up by Jolien Verschueren- op. Zo kon er op een juridisch verantwoorde wijze een kinderdroom van Jolien in vervulling gaan, namelijk een eigen wielerteam. Dankzij de steun van vooral Tauris, een reus in de informatie en communicatietechnologie voor de maritieme sector, werd het “Tauris team” opgericht. Ook mede dank zij de financiële en/of materiële inbreng van sportbrillen Evil Eye, publiciteitsbedrijf Logiegrafix, Ridley bikes, Verzekeringen Quatannens-Norga en Bioracer kan ze er het komende veldritseizoen terug met volle goesting tegen aan. Het is de bedoeling terug een stapje voorwaarts te zetten. Er is totaal geen druk vanuit de sponsors. Jolien de mogelijkheid bieden haar geliefkoosde sport te beoefenen is momenteel het uitgangspunt.

Jolien Verschueren Tauris Team.jpg (203 KB)

Ze zal naast haar dagtaak als kleuterleidster haar wielercarrière verder kunnen zetten op semi-professionele wijze en  normaal gezien in bijna alle topconfrontaties aan de start staan. "Resultaten worden nog niet echt verwacht al mag ze heel gerust eens verrassen.", klinkt het

Joliens verhaal in boekvorm, door José Been.

In de marge van dit goed nieuws kunnen ze ook nog een interessant weetje meegeven. José Been, de Nederlandse wielercommentatrice en journaliste, zal het verhaal van Jolien neerpennen in een boek. Beiden zijn gewezen kankerpatiënten en hebben dus heel wat te vertellen. Later meer hierover ...

De aangepaste website van Jolien Verschueren klik hier

Fotocredits en bron: Jolien Verschueren - Tauris Team
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!