Een kwak fnuikte de uitslag die Merlier wilde

Een kwak fnuikte de uitslag die Merlier wilde

Na een 'kwak' in de laatste rechte lijn kon Tim Merlier niet sprinten voor de uitslag die hij wilde in Kuurne-Brussel-Kuurne ...

Team Alpecin-Fenix kan tevreden terugblikken op de wegwedstrijd ProSeries Kuurne-Brussel-Kuurne maar de uitslag had beter gekund. Met Roy Jans had de ploeg een mannetje mee in de vlucht van de dag. Dat zat dus al goed. Tim Merlier overleefde de heuvelzones bij de betere renners en kon op het gepaste moment meeglippen. Richting de meet had de Belgische kampioen nog Jonas Rickaert, Otto Vergaerde en Alexander Krieger om hem in positie te brengen voor de eindsprint. Maar die heeft Tim niet ten volle kunnen doen. In de laatste honderden meters liep het mis:

"Jakobsen geeft me daar een kwak en ik bleef achter het wiel hangen.", deed Merlier zijn uitleg na afloop. Hij moest uit het klikpedaal om steun te zoeken met zijn voet, zagen we ook op de beelden. "Mijn plaatje is volledig weg. Ne goeie safe, chance da’k ne crosser ben.", benadrukte hij, om aan te geven dat het een ferm manoeuvre was.

Kasper Asgreen, de winnaar die uiteindelijk het spurtende peloton voorbleef, zou Merlier ook niet meer bijgebeend hebben maar door het voorval was de snelle sprinter, die de Belgische kampioen is, uiteraard wat achteruitgeslagen en zat een goede uitslag, een podiumplaats, er ook niet meer in.

"Het is jammer. Het was ne goeie koers maar ik heb mijn uitslag niet dat ik wil. Ik denk wel dat het de volgende weken wel ne keer zal lukken.", aldus Merlier, die zelf verwonderd was nog goed mee te zitten op de Kwaremont. "Het publiek dat me vooruitschreeuwde, het was kippenvel ... jammer dat ik mijn gevoel niet kan omzetten in een mooie uitslag."

Tim Merlier werd 25 ste

Uitslag Kuurne-Brussel-Kuurne 1 maart 2020 klik hier

Fotocredit Veldritkrant - bron reactie: Team Alpecin-Fenix
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!