Happy Dog Cat

Deugddoende zege voor Sabrina Stultiens bij haar comeback

Deugddoende zege voor Sabrina Stultiens bij haar comeback

Na anderhalf jaar blessureleed maakte Sabrina Stultiens haar comeback in koers met Brussel-Opwijk en ze won ook meteen. Een opsteker voor de Nederlandse renster van het CCC-Liv Team

Na een val kort voor de start van de Tour d'Ardeche anno 2018 kwam Sabrina Stultiens kwalijk ten val. De gevolgen van een hersenschudding die ze daarbij opliep hielden haar heel lang uit competitie.
"Eindelijk kon ik vandaag weer eens een rugnummer opspelden. Het idee om Brussel-Opwijk te rijden ontstond vorige week, na overleg met ploegleider Jeroen Blijlevens. Ik had een goed trainingskamp met CCC-Liv in Spanje gehad en was klaar voor een volgende stap, al voelde ik tegelijkertijd nog wat onzekerheid. Jeroen overtuigde me om het alvast op individuele basis in een wedstrijdje te proberen”, aldus Stultiens.

En de 26-jarige Nederlandse won ook meteen haar eerste wedstrijd. Een ferme opsteker "Na de finish kwamen alle emoties eruit na zo'n lange revalidatietijd. Ik ben iedereen dankbaar die me in de moeilijke periode heeft gesteund."

“Vandaag was het deelnemersveld misschien niet van het allerhoogste niveau, maar ik ben wel heel erg blij met deze overwinning. Het is een fantastische opsteker in de aanloop naar de terugkeer in wedstrijdverband met het team. De Drentse Acht van Westerveld wordt dit seizoen mijn eerste wedstrijd met CCC-Liv. Daar hoop ik van waarde te zijn voor de ploeg.”

Sabrina Stultiens werd in november 2014 Europees kampioene veldrijden bij de beloften in Lorsch (Dui). In hetzelfde seizoen won ze de GP Leuven en de Zilvermeercross bij elite dames.  In 2016 pakte ze het zilver op het NK veldrijden elite dames. Thalita de Jong werd toen Nederlands kampioen.

Fotocredit en bron reactie: CCC-Liv Team
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!