Braam Merlier stopt met veldrijden

Braam Merlier stopt met veldrijden

Braam Merlier is einde contract en heeft besloten te stoppen met veldrijden. Ook de hervormingen in de Wereldbeker hebben bijgedragen tot die beslissing.

Braam Merlier, de jongere broer van Tim, is einde contract bij Creafin-Fristads en heeft besloten om te stoppen met veldrijden. Voor aanvang van de Sluitingsprijs Oostmalle had Braam al meegegeven via zijn Instagramaccount dat het zijn laatste race zou worden en hij nog één keer alles zou geven. Hij trad wel nog aan in de Cyclocross Masters in Waregem en sprak er voor de camera van Sporza:

"Ik ben gewoon eigenlijk einde contract. Dat heeft de grootste doorslag gegeven om te stoppen met veldrijden. Maar natuurlijk wat er nog bijkomt, is volgend jaar wordt de Wereldbeker veranderd, waardoor dat er maar 12 renners (nvdr van Belgen elite heren) meer mogen meedoen en dan val ik uit de boot. En veel doelen zijn er dan voor mij eigenlijk niet meer.", beredeneerde Braam Merlier, die regelmatig wedstrijden in het buitenland betwistte om kostbare UCI-punten te sprokkelen. Zo won hij begin oktober van het voorbije veldritseizoen in hetzelfde weekend op zaterdag de 2de manche van de Toi Toi Cup, in Hlinsko (Tsjechië) en op zondag de 2de manche van de Slovaakse CX Cup, in Raková. Begin december kwam er nog een zege bij met de GP Lambach in Oostenrijk.

Hij is ook niet de enige voor wie de hervormingen confronterend zijn. "Ik denk dat we nu met een goeie 20 Belgische profrenners in de top 50 (nvdr UCI-ranking) staan. Dus, er moeten er 8 afvallen. Ik denk dat er voor vele veel zal veranderen.", geeft Braam mee.

IMG_1883 Braam Merlier Eeklo 2019.jpg (172 KB)

Hij zal uiteraard nog de prestaties van onder meer zijn broer blijven volgen en geeft nog mee in welke belangrijke wielerwedstrijd Tim top kan zijn. "De koers die hem het meest moet liggen is Parijs-Roubaix, de koers met de minste hoogtemeters en als het een natte editie is, is dat eigenlijk op het lijf van de crosser geschreven."

Fotocredits Veldritkrant / bron reactie: Sporza

Lees over de Wereldbeker 2020-2021 hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!