Van de Steene en Witlox: “Kiezen voor de rust”

Van de Steene en Witlox: “Kiezen voor de rust”

Met Kim Van de Steene en Lizzy Witlox strikte het BNS Technics Concrete House Cycling Team twee sterke dames voor het nieuwe seizoen. Het duo vervangt hun goudhaantje Aniek van Alphen, die naar de gebroeders Roodhooft trekt.

Kim Van de Steene, revelatie van vorig veldritseizoen, had nog één jaar een contract bij haar huidige ploeg Tarteletto-Isorex. “Ik heb inderdaad mijn contract vroegtijdig onderbroken”, vertelde de winnares van de Koppenbergcross 2018 aan veldritkrant.be. “Ik heb gekozen voor een rustige en familiale sfeer.”

Kim Van de Steene stond al een aantal keer aan de kant door vergaande oververmoeidheid. “Nu wil ik weer vooral plezier beleven aan het veldrijden. Mijn familie en gezin staan voorop en van de ploeg krijg ik de kans om terug op te bouwen. Elk seizoen een wedstrijd winnen zou geweldig zijn.”

Lizzy Witlox: “Het was heftig”

Ook Lizzy Witlox kruipt uit een dal. Het afgelopen jaar was ze niet op een fiets te zien. “Ik dacht oorspronkelijk dat ik oververmoeid was door de combinatie van werken en wielrennen”, stak de Nederlandse van wal. “Rust hielp echter niet, ik kreeg ook steeds meer klachten van mijn hart.”

Verder onderzoek bracht meer aan het licht. “Na een CT-scan bleek dat mijn borstbeen in mijn hart duwde. In oktober hebben ze een beugel achter mijn borstbeen geplaatst. Het was een lange revalidatie, maar sinds enkele weken zit ik weer op de fiets.”

Hoe zien de komende maanden eruit? “Het is afwachten hoe mijn lichaam reageert na een jaar zonder fiets. Ik hoop in de zomer enkele kermiskoersen en mountainbikewedstrijden af te werken. Mijn grote doel voor komende winter is een selectie voor het Europees kampioenschap in Rosmalen.”

Fotocredit en tekst TFoto - Toelen




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!